Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία της Τυλίσου και της οδού Πολυτεχνείου, η ανάπλαση των οποίων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, από όπου διασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 815 χιλ. ευρώ.

Πρόκειται για μια καίρια παρέμβαση της δημοτικής αρχής στον οικισμό, αφού τα έργα ανάπλασης αφορούν νέα χάραξη της πλατείας, στρώσιμο με κυβόλιθους σε συνολική επιφάνεια 6.000 τετρ. μέτρων, κατασκευή φρεατίων όμβριων υδάτων, δημιουργία υπόγειου δικτύου φωτισμού, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, φυτεύσεις με αυτόματο σύστημα άρδευσης, κατασκευή κρήνης, κ.α.

Με τις παραπάνω εργασίες αναμένεται να αξιοποιηθεί καλύτερα ο χώρος της πλατείας, να αναδειχτούν τα ιστορικά μνημεία της πέτρινης βρύσης και του Ι. Ν. του Αγ. Ιωάννη, αλλά και σε συνδυασμό με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου να δημιουργηθούν ενιαίες διαδρομές τουριστικής αξιοποίησης.

Παράλληλα, πρόκειται να γίνουν ανάλογες εργασίες και σε τμήματα των οδών Πολυτεχνείου, Ελ. Βενιζέλου, Αρκαδίου και της δημοτικής οδού προς τον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη.

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Μαμουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πανέμορφη και ιστορική Τύλισος, ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς του Μαλεβιζίου, αλλάζει προς το καλύτερο και ξεδιπλώνει όλα τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει. Αναβαθμίζεται αισθητικά, γίνεται πιο λειτουργική, πιο ελκυστική για ντόπιους και ξένους επισκέπτες και σαφώς πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Αυτός ήταν ο σκοπός μας και μεθοδικά, με πολλή δουλειά, σωστό προγραμματισμό και ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον, δημιουργούμε συνθήκες ανάδειξης σε κάθε γωνιά του δήμου μας. Η προσπάθεια σαφώς και δεν σταματάει εδώ, συνεχίζουμε ακάθεκτοι την προσπάθεια ανάπτυξης ολόκληρου του Μαλεβιζίου και με τέτοια αποτελέσματα, παραμένουμε αισιόδοξοι για το αύριο του τόπου μας”.