Σε εξέλιξη βρισκόταν ως τα μεσάνυχτα νέα απόπειρα απόδρασης, μετά από εκείνη του Παναγιώτη Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της εξωτερικής φρουράς και κάποιων αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών, αφού προηγουμένως γάζωσαν περιπολικό της αστυνομίας, προσπαθώντας να διευκολύνουν κρατούμενους να δραπετεύσουν.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, πέντε κρατούμενοι, μάλλον αλβανικής υπηκοότητας, διέφυγαν, αφού έκοψαν με πριόνι τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα της Β' πτέρυγας και πιθανότητα από εκεί πήδηξαν προς τα δύο οχήματα, από τα οποία όπως όλα δείχνουν έγινε η εξωτερική επίθεση.

Πρόκειται για ένα κλειστό φορτηγάκι και ένα αγροτικό, που πλησίασαν τον τοίχο του κτηρίου και άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών -με αυτόματα όπλα, πιθανότατα Καλάσνικοφ- δημιουργώντας αντιπερισπασμό για τους κρατουμένους οι οποίοι την ίδια στιγμή έβγαιναν στην ταράτσα της Β' πτέρυγας των φυλακών.

Στην ταράτσα της Β' πτέρυγας βρίσκονταν τα μεσάνυχτα οπλισμένοι τέσσερις κρατούμενοι οι οποίοι ανταλάσσαν πυρά με τους αστυνομικούς. Άγνωστο πώς βρέθηκαν όπλα στα χέρια τους.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί έτρεψαν σε φυγή τους αγνώστους που άνοιξαν πυρ έξω από το χώρο τον φυλακών και η καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τους πυροβολισμούς φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή. Xθες αργά το βράδυ χειρουργούνταν. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έχει σημάνει συναγερμός και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ομάδες ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ έχουν σπεύσει στις φυλακές. Παράλληλα γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Να σημειωθεί ότι σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για την φύλαξη όλων των φυλακών της χώρας.