Νέες αντιδράσεις για τη μετατροπή του Βενιζελείου σε παράρτημα του ΠΑΓΝΗ

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η διασύνδεση ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου και η προσπάθεια υποβάθμισης του δεύτερου όπως έγραψε γράψει η “Π” και την περασμένη εβδομάδα.

Εργαζόμενοι, γιατροί, αλλά και πολίτες του Ηρακλείου παρακολουθούν με έκπληξη τα όσα συμβαίνουν αφού πραγματικά δεν υπήρξε ανάλογη “κίνηση” διασύνδεσης στην Πάτρα (Ρίο - Αγ. Ανδρέας) ή στα Γιάννενα (Πανεπιστημιακό - Χατζηκώστα) όπου και κανένα νοσοκομείο δεν έχει τη δυναμική του Βενιζελείου!

Ταυτόχρονα όπως αναφέρει και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Βενιζελείου εγείρονται μείζονα νομικά και επιστημονικά ζητήματα για το ποιοι και πώς θα οριστούν υπεύθυνοι στις κλινικές.

Συγκεκριμένα το Επιστημονικό Συμβούλιο που συζήτησε το θέμα ομόφωνα αποφάσισε:

“1. Διαφωνεί με την ανωτέρω απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου καθώς παρά τις νομικές παρενθετικές παραπομπές η όλη διαδικασία παραμένει ακάλυπτη.

2. Δεν αιτιολογείται καθόλου επί της ουσίας η εν λόγω πρωτοβουλία ούτως ώστε να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητά της.

3. Τα ζέοντα προβλήματα του Νοσοκομείου μας μεταξύ των οποίων και η υποστελέχωση των ιατρικών τμημάτων δύνανται να αντιμετωπιστούν εντός του υφισταμένου από ετών νομικούπλαισίου χωρίς την πρόσθετη προσφυγή σε νομοθετήματα της αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διασύνδεσης.

4. Το “Βενιζέλειο - Πανάνειο” ΓΝΗ πρέπει να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του σε κάθε δε ιατρικό Τμήμα ή Μονάδα που προΐσταται πλήρως ενταγμένος εργασιακά ιατρός που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις του νόμου 3868/2010 άρθρο 8 παρ. 4 “Σε κάθε Τμήμα προΐσταται ιατρός αντίστοιχης ειδικότητας που κατέχει θέση Συντονιστή Δ/ντή ή ο μοναδικός Δ/ντής, ή άλλος επιστήμονας της Ιατρικής Υπηρεσίας με βαθμό δ/ντή”.

Θεωρείται αναγκαία δε η εισηγητική πρόταση του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας στην περίπτωση που υπηρετούν δύο ή περισσότεροι ιατροί της ίδιας βαθμίδας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να απαιτήσει την προώθηση της παγωμένης διαδικασίας κρίσεως ιατρών ΕΣΥ και κυρίως των υπηρετούντων ήδη στο Σύστημα που δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση”.