Eπιμέλεια Άννα Κωνσταντουλάκη

Την ζωή τους με την Cecil, μια γάτα τσιντσιλά Περσίας μας περιγράφουν ο Χάρης Ζηδιανάκης και η Φραντζέσκα Καραπιπέρη.

Όπως λένε, το γατί τους είναι μια ήρεμη διακριτική και γλυκιά συντροφιά μέσα στο σπίτι τους, που δίχως να σου μιλάει σου λέει πολλά!

Αυτή είναι η ιστορία της:

“Όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο ενός pet shop σταμάτησε έξω από το σπίτι μας και μας είπαν ότι υπάρχει ένα δώρο για εμάς. Ήταν ένα κάτασπρο μικροσκοπικό γατάκι που χωρούσε στην τσέπη του μπουφάν και φορούσε ένα ροζ φιογκάκι ανάμεσα στα αυτάκια της!

Την ονομάσαμε Cecil γιατί είναι όμορφο και φινετσάτο όνομα, όπως κι εκείνη, και έχει πολλά σύμφωνα (οι γάτες ακούνε καλύτερα τις λέξεις που περιέχουν σύμφωνα).

Είναι ανεξάρτητη, τρυφερή, χαδιάρα (όποτε θέλει), πολύ φοβητσιάρα (με τον παραμικρό θόρυβο εξαφανίζεται και την βρίσκουμε κάτω από καναπέδες και κρεβάτια) και έχει υψηλή διαίσθηση· όταν είμαστε στεναχωρημένοι είναι συνεχώς δίπλα μας!

Όπως όλες οι γάτες, προσπαθεί να καταστρέψει όλο το σπίτι, θέλει να αφήσει παντού τα ίχνη της, ιδιαίτερα όταν είναι μόνη της και δε ξέρει με τι να ασχοληθεί, μέχρι να επιστρέψουμε και να ασχοληθεί μαζί μας. Έτσι ακονίζει τα δόντια της στο τηλεκοντρόλ, λιμάρει τα νύχια της στους καναπέδες και χρησιμοποιεί τις κουρτίνες ώστε να φτάσει την αράχνη που είδε στο ταβάνι!

Είναι γάτα - κυνηγός αφού πολλά βράδια μας ξυπνάει με το νιαούρισμα που μαρτυράει “ναι το έπιασα το θήραμα! Τα κατάφερα επιτέλους! Είμαι σπουδαία” μόνο που αυτό το θήραμα είναι πάντα το ίδιο και είναι πάντα οι κάλτσες μας!

Μανία της είναι η καθαριότητα. Γλείφει συνέχεια το τρίχωμα της, ιδιαίτερα το βράδυ που πάμε όλοι μαζί για ύπνο και κοιμάται στα πόδια μας. Μπορεί να γλείφεται για μισή ώρα πριν κοιμηθεί και, εάν αφού έχει τελειώσει το μπάνιο την αγγίξεις, νευριάζει και ξαναρχίζει να γλείφει το κομμάτι που άγγιξες γιατί θεωρεί ότι την λέρωσες!

Λόγω γονιδίων και εμφάνισης, είναι πολύ diva γάτα, γιατί, ενώ δείχνει ότι καταλαβαίνει, σπάνια κάνει αυτό που της λες! Από το πιο απλό, να της φωνάξεις για να έρθει δίπλα σου να τη χαϊδέψεις, δε θα έρθει αμέσως, θα έρθει μετά από λίγο, για να σου δείξει ότι δεν ήρθε επειδή της φώναξες και σε υπάκουσε, αλλά επειδή το ήθελε εκείνη, ε αυτό σε νευριάζει!

Η καλύτερη στιγμή για εκείνη είναι να βρίσκεται ξαπλωμένη δίπλα στο αναμμένο τζάκι και να χαλαρώνει, να νανουρίζεται ακούγοντάς μας να συζητάμε, ενώ η πιο αστεία της στιγμή είναι να κυνηγάει καμία μύγα ή κανένα κουνούπι κάνοντας ακροβατικά και νιάου-επιφωνήματα ταυτόχρονα!

Αυτό το γατί μας έχει αλλάξει τη ζωή με την παρουσία του και μόνο, είναι μια γλυκιά, ήρεμη, διακριτική και όμορφη συντροφιά που δίχως να μιλάει σου λέει πολλά!”.