«Να προσέξετε πολύ το πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Ο Πανσερραϊκός θέλει τη νίκη και θα μπει δυνατά γιʼ αυτό να είμαστε συγκεντρωμένοι κυρίως στο ξεκίνημα και στο πρώτο 20λεπτο». Αυτές ήταν οι οδηγίες που έδωσε ο Σίνισα Γκόγκιτς στους παίκτες του πριν μπουν στο γήπεδο για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και δυστυχώς για τον ίδιο οι φόβοι του βγήκαν αληθινοί.

Ο Εργοτέλης μπήκε νωχελικά στον αγώνα και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε να χάνει στο 2ʼ με 1-0. Ο Γκόγκιτς είχε προβλέψει τι θα γινόταν, αλλά οι οδηγίες του δεν εισακούστηκαν και η ομάδα του βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο και τελικά υπέστη την πρώτη της εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο Σερβοκύπριος τεχνικός ήταν ιδιαίτερα στενοχωρημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του η οποία έκανε ένα από τα χειρότερα φετινά της παιχνίδια μακριά από το Ηράκλειο και αυτό ήταν που έφερε και την πρώτη ήττα. Στον Εργοτέλη ήθελαν πολύ να συνεχίσουν με νίκη για να ανέβουν στην κορυφή αλλά προσγειώθηκαν ανώμαλα, καθώς έπεσαν πάνω σε ένα αντίπαλο που όπως φάνηκε ήθελε πολύ περισσότερο από αυτούς το τρίποντο.

Ο Γκόγκιτς πάντως έλεγε μετά το παιχνίδι ότι αυτή η ήττα θα είναι ένα καλό μάθημα για την ομάδα του η οποία διαθέτει πολλά νέα παιδιά. Μίλησε, εξάλλου, για το ματς και τόνισε ότι πολλές φορές δεν μετράει μόνο η τύχη αλλά και η ικανότητα, αναφερόμενος σε κάποιες φάσεις τις οποίες οι παίκτες του δεν κατάφεραν να τελειώσουν.

Από το αεροδρόμιο στο γήπεδο

Η αποστολή του Εργοτέλη επέστρεψε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο και από το αεροδρόμιο ο Γκόγκιτς πήγε τους παίκτες του κατευθείαν στο Παγκρήτιο για προπόνηση. Παρά την κούραση από το ταξίδι της επιστροφής στον Εργοτέλη δεν θέλουν να χάσουν ούτε μέρα καθώς την Κυριακή ακολουθεί άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Επανομή στο οποίο θα προσπαθήσει να πάρει τους βαθμούς που έχασε στις Σέρρες για να μείνει κοντά στην κορυφή. Ο Γκόγκιτς είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Από σήμερα θα φανεί και η κατάσταση των τραυματιών παλιών και νέων. Στους Πιτσο και Δασκαλάκη που δεν ακολούθησαν την αποστολή στις Σέρρες προστέθηκε και ο Γεωργίου που έχει υποστεί διάστρεμμα.