Πυρ ομαδόν κατά Καβαλιέρε

Πυρά ακόμα και από τους κομματικούς συντρόφους και Ευρωπαίους «αδελφούς» του δέχεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζοζέφ Ντολ, χαρακτήρισε «σοβαρό σφάλμα» την απόφαση του «Καβαλιέρε» να αποσύρει το κόμμα του την στηριξή στην κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι, καλώντας μάλιστα τους Ιταλούς να τον καταψηφίσουν όποτε στηθούν οι κάλπες.

«Είναι ένα σοβαρό σφάλμα το ότι προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Μόντι», δήλωσε ο κ. Ντολ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μάριο Μάουρο, τον επικεφαλής των Ιταλών ευρωβουλευτών του Κόμματος Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι, το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της μια πολιτική-θέαμα. Έχει ανάγκη από μια αυστηρή διαχείριση», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΚ ο Ζοζέφ Ντολ, καλώντας τους Ιταλούς να «συσπειρωθούν στο κέντρο» και να ψηφίσουν εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές του 2013.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ

Σαν περίεργη μου φαίνεται αυτή η... ηρεμία που υπάρχει.

Μακάρι να μην... διαταραχθεί...

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Βράζει ο κόσμος στην ύπαιθρο με το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε πάλι με το λάδι, το βασικό προϊόν του νησιού.

Τι παιχνίδι παίχτηκε; Διέρρευσαν φήμες για να πέσουν οι τιμές και να χάσουν για άλλη μια φορά οι παραγωγοί.

Ποιοι κέρδισαν; Οι έμποροι που αγοράζουν.

Υπήρξε όφελος γι’ αυτούς που διέρρευσαν τις φήμες; Οχι, το έκαναν για την... ψυχή της μάνας τους!

ΜΟΥΦΑ

“Μούφα” είναι οι ενστάσεις που λένε ότι έχουν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό.

Εχουν συμφωνήσει σε όλα τα κόλπα για το πώς θα τα πάρουν ξανά από τους Ελληνες.

ΓΙΑΤΙ;

Γιατί το 90% του μισθού των βουλευτών να είναι αφορολόγητος; Δεν φτάνουν τα άλλα προκλητικά προνόμοια που απολαμβάνουν οι 300; Καλά, δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα χρεοκόπησε και συνεχίζουν να προκαλούν τον κόσμο που υποφέρει;

(Υπάρχει αφορολόγητο ποσό για άλλες κατηγορίες Ελλήνων σ’ αυτή την... μέγιστη Δημοκρατία της μπανανίας;)

ΕΞΥΠΝΟ...

Εξυπνο το κόλπο για άλλη μια φορά με τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών. Τα έβγαλαν (όπως είχα προβλέψει χθες) στη δημοσιότητα (για ορισμένες μέρες) ως “φωτογραφία” έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος (αν δεν τα ξαναγράψει στον Η/Υ) να τα επεξεργαστεί κάνοντας και τις αναγκαίες συγκρίσεις.

ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Καλά έκανε ο Σαμαράς και κατέθεσε τις πινακίδες των ιδιωτικών αυτοκινήτων που είχε. Αφού κυκλοφορεί με το βουλευτικό που είναι τσάμπα, γιατί να πληρώνει;

Κορόιδο είναι;

ΟΙ... ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Ρε πλάκα μας κάνετε με τις “Κυριακές ανοικτά;” Εδώ ο κόσμος δεν έχει σεντ για να ψωνίσει τις καθημερινές, και τις Κυριακές θα πάει για... shopping;

Ε, τότε προτείνω να μην κλείνουν ούτε τα βράδια!

Ισως κανείς ξενύχτης κάτι να πάρει...

ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ

Την... έπεσαν προχθές στον Βενιζέλο στις Σέρρες ότι “έχει γίνει ουρά του Σαμαρά”, ότι είναι μεγαλοαστός και ότι η πολιτική του δεν έχει σχέση με τις βασικές αρχές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να τον... βγάλουν από τα ρούχα του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν γίνεται να κατηγορείται κάποιος επειδή έχει λύσει τυχαία το βιοποριστικό του πρόβλημα και δούλεψε με έντιμο τρόπο τονίζοντας πως αυτός δεν είχε «πατέρα σύμβουλο των ανακτόρων» (εννοώντας τον Κώστα Σημίτη), ούτε «πατέρα και παππού πρωθυπουργό» (εννοώντας τον Γιώργο Παπανδρέου).

Ωχ Παναγιά μου! Τι έχουμε ν’ ακούσουμε...

ΝΟΜΙΜΩΣ!

Δεν λέω, νομίμως (και ηθικώς!) τα πήρε από το κράτος ο Σημίτης τα 25000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Τι κι αν η χώρα βουλιάζει στη χρεοκοπία και κόβει τον μισθό του φουκαρά του συνταξιούχου αγρότη...

Να πληρώσει, να πληρώσει, να πληρώσει!

Η ΨΗΦΟΣ

Μην ανησυχείτε ρε παιδιά. Και αυτή τη φορά η ψήφος θα είναι τιμωρίας και όχι ιδεολογίας.

Και γι’ αυτό θα τρίβουμε τα μάτια μας.

ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ

Σκορποχώρι στο κόμμα του Καμμένου.

Μετά την παραίτηση του εκπροσώπου του κόμματος Χρ. Ζώη και την κόντρα καμμένου - Μανώλη στο Twitter, φεύγει τώρα και ο πρ. βουλευτής Δημ. Σταμάτης που ήταν στο παρελθόν ο πιο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά στην “Πολιτική Ανοιξη”.

Θα έχουμε και συνέχεια...

ΕΦΥΓΕ

Μια σπουδαία γυναίκα, μορφή της αντιδικτατορικής πάλης, η Μαρία Μπέκετ έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών και εικόνων.

Φιλελεύθερη αστή συνδέθηκε με τον Πάμπλο (Μιχ. Ράπτη), με τον Αραφάτ αλλά και τον Αμπού Νιντάλ όπως και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαιτίας της οποίας απέκτησε τον τίτλο του “πράσινου Πατριάρχη”.

Στρατεύθηκε στον παλαιστινιακό αγώνα και βοήθησε όσο λίγοι τον αγώνα κατά της Χούντας.

Οσοι την γνώρισαν δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή τη μορφή!

ΔΙΕΣΩΘΗ

Μπορεί να έπαιξε το θέατρό του ο Χριστόφιας με το κλάμα (έτοιμο είχε το μαντήλι στο έδρανο) αλλά τουλάχιστον δεν κατηγόρησε την χώρα ως διεφθαρμένη, τους Κύπριους ως τεμπέληδες και ούτε είπε... “μαζί τα φάγαμε”.

Kάτι είναι κι αυτό... Διέσωσε την αξιοπρέπειά του...

ΡΙΣΚΟ

Ρίσκο (και μάλιστα επικίνδυνο συνταγματικά) βρίσκω στην εντολή Στουρνάρα προς τη ΔΕΗ να συνεχίζει παρά την απόφαση της Δικαιοσύνης να εισπράττει το χαράτσι.

Αν ένας υπουργός δεν σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο απλός πολίτης τι πρέπει να κάνει;