Έχει τη δυνατότητα να “σκαρφαλώσει” κι άλλο

Ο ΟΦΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

Αν και η έκτη θέση που κατέχει αυτήν την εβδομάδα ο ΟΦΗ στη βαθμολογία αποτελεί ασφαλώς ένα παράσημο για τη φετινή του προσπάθεια, ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά, καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο...

Στην ομάδα της πόλης μας δίνεται η δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων να «αναρριχηθεί» ακόμα περισσότερο, ευκαιρία που οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου δε θέλουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτη.


Με δεδομένη άλλωστε την ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος να ...φυλάξει τα νώτα του κοιτάζοντας μόνο πιο ψηλά.

Το μοναδικό «αγκάθι» που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η τεχνική ηγεσία είναι η έλλειψη αρκετών παικτών για διάφορους λόγους από την προετοιμασία εν όψει Λεβαδειακού. Οι περισσότερες αφορμές είναι ευχάριστες, καθώς μετά από καιρό ο ΟΦΗ έχει τη χαρά να διαθέτει Έλληνες αλλά και ξένους διεθνείς.

Οι Βιτώρος, Ζαχαράκης θα αγωνιστούν σήμερα με την Εθνική Ελπίδων στη φιλική αναμέτρηση με την Αυστρία, ενώ ο Σίσιτς βρίσκεται με την αποστολή της Σλοβενίας στα Σκόπια για το φιλικό με τη γειτονική μας χώρα. Ο Σλοβένος «μάγος» του ΟΦΗ θα μπει την Παρασκευή στο πρόγραμμα της ομάδας, ωστόσο η εμπειρία του είναι τέτοια που επιτρέπει στον προπονητή να ποντάρει απόλυτα στην παρουσία του στο ματς με τους Βοιωτούς.

Από κει και πέρα, το διάστρεμμα που υπέστη ο Παπάζογλου στο παιχνίδι με την Βέροια, δεν είναι σοβαρό ώστε να του στερήσει την συμμετοχή από το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής στο Γεντί Κουλέ. Ο σέντερ φορ του ΟΦΗ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα χθες για προληπτικούς λόγους, όπως και ο Μπούρμπος που έκανε και θεραπεία.

Το μοναδικό ανησυχητικό «κρούσμα» ήταν η άτυχη στιγμή που είχε στην απογευματινή προπόνηση ο Λάζαρος Χαριτωνίδης. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας συγκρούστηκε με τον Περογαμβράκη και αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο. Σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση και ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα φανεί αν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Θυμίζουμε ότι ο 23χρονος στόπερ του ΟΦΗ είχε χτυπήσει στο γόνατο τον Φλεβάρη του 2011 μένοντας εκτός δράσης για έναν χρόνο.

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Αναστόπουλος περιμένει ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή μιας και η βαθμολογική θέση του Λεβαδειακού δεν συνάδει με την ποιότητα των μονάδων του και το ποδόσφαιρο που αποδίδει.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει πάντως ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Άρη και στον ΟΦΗ ξέρουν ότι θα αποτελέσει πιο δύσκολη ...περίπτωση από ότι η Βέροια. Γιʼ αυτό και οι άνθρωποι της Κρητικής ομάδας αισιοδοξούν ότι ο φίλαθλος κόσμος θα ενισχύσει πιο δυναμικά τους παίκτες την Κυριακή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΟΦΗ «απουσίασε» και πάλι από τις χθεσινές κλήσεις σε απολογία έξι ΠΑΕ, στις οποίες προχώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την μεγάλη πρόοδο σε αυτόν τον τομέα...