Με παιδιά γέμισε η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, μαθητές του Παγκρητίου σχολείου, του 8ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου και του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Οι υφάντριες, οι διάστρες, οι περαματίστρες, οι γυναίκες από όλη την Κρήτη με τη ρόκα και με το αδράχτι, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα προσευχής και λατρείας, μέσα στον υπέρλαμπρο αυτό ναό. Είναι αλήθεια εντυπωσιακή, η χαρά που νιώθουν και η διάθεση που έχουν να μπουν πάλι στα αργαστήρια και να «υφάνουν τις ζωές τους».

Η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi, συνεχίζει τις πράξεις της μέχρι και αύριο, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, ημέρα που θα ολοκληρωθεί η καινοτόμος και εθελοντική αυτή δράση.

Σήμερα, θα επισκεφθούν την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Λύκειο Παγκρητίου Σχολείου Ηρακλείου, το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας και το 52ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου.

Το απόγευμα στις 5:30 θα δοθεί για δεύτερη φορά η θεατρική παράσταση «Μαλαματένιος Αργαλειός και φιλντισένιο χτένι», στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο της Αποστολής.

Θα ακολουθήσει, Μικρή Σπουδή του νήματος-νοήματος, με ομιλήτριες την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, κυρία Ζωή Μητσοτάκη, την υποδιευθύντρια του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, κυρία Αμαλία Φιλιππάκη και την κυρία Βαρβάρα Τερζάκη Παλλήκαρη- Πηνελόπη Gandhi.