Ο Εργοτέλης αναδείχθηκε νικητής στο κρητικό ντέρμπι της Γʼ Εθνικής επικρατώντας αρκετά δύσκολα στην Ιεράπετρα της τοπικής ομάδας με 74-65.

Το παιχνίδι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πολλών φιλάθλων που το παρακολούθησαν καθώς το νεανικό συγκρότημα της Ιεράπετρας καθοδηγούμενο από τον έμπειρο Στρατάκη, ζόρισε αρκετά τους “κιτρινόμαυρους” που είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση αλλά αδυνατούσαν να ξεφύγουν στο σκορ με σημαντική διαφορά.

Οι παίκτες του Εργοτέλη ήταν πολύ άστοχοι στο περιφερειακό σουτ (1/18 τρίποντα) κι έτσι μετέφεραν το ματς κοντά στο καλάθι, κερδίζοντας πολλές βολές από τα φάουλ που σφυρίχθηκαν. Οι Καραλής, Ξενάκης ήταν οι πιο αξιόπιστες επιθετικές τους λύσεις ωστόσο στην άμυνα υπέστησαν μεγάλη ζημιά από τον Στρατάκη. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ενθουσιασμό στο παρκέ και παίζοντας χωρίς άγχος, έμειναν στη διεκδίκηση του ματς μέχρι τα τελευταία λεπτά αν και δεν κατάφεραν ποτέ να προηγηθούν. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Εργοτέλης υπεράσπισε με επιτυχία τη μικρή διαφορά που απέκτησε χωρίς να απειληθεί.

“Προσπαθήσαμε να φθείρουμε τους ψηλούς της Ιεράπετρας και βγάλαμε νωρίς εκτός αγώνα τον Βασιλειάδη. Παίξαμε πολύ μέσα στη ρακέτα και φυσιολογικά κερδίσαμε πολλά φάουλ. Θέλαμε να ανοίξουμε το παιχνίδι όμως ήμασταν πολύ άστοχοι από μακριά και γιʼ αυτό δεν πήραμε διαφορά. Είναι σημαντική η νίκη μας αλλά πρέπει να απαλλαχθούμε κάποια στιγμή από το υπερβολικό άγχος”, δήλωσε ο τεχνικός του Εργοτέλη κ. Μακράκης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην Ιεράπετρα για τη μαχητικότητά της και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της και τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή.

“Το παιχνίδι κρίθηκε από την υπερβολική ευαισθησία που έδειξαν οι δυο Ηρακλειώτες διαιτητές (σ.σ. Γιαννακουδάκης, Μπανασάκης) υπέρ του Εργοτέλη. Ομάδα που της δίνεται το δικαίωμα να σουτάρει 33/45 βολές δεν χάνει. Εμείς το παλέψαμε στα ίσα το παιχνίδι και αν ειχαμε λίγο μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο πιστευω οτι θα κερδίζαμε. Συγχαρητήρια στους παικτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν”, τόνισε ο προπονητής της Ιεράπετρας Μαρίνος Γαϊτανάκης.

Τα 10λεπτα: 16-16, 34-37, 51-56, 65-74.

IΕΡΆΠΕΤΡΑ: Κορνιωτάκης 11(1), Λυκουρίνος 4, Χατζηιωαννίδης, Καραλάκης,Κοροβέσης 1, Σειραγάκης, Λαγουδάκης 2, Φραγκιαδάκης 1, Βαρδάκης,Ματζαράκης 12(1), Στρατάκης 23, Βασιλειάδης 11 (1).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χαριτάκης 4, Σκάνδαλος Γ. 2, Χαλκιαδάκης 5, Ξενάκης 14, Γρύλλος, Σκάνδαλος Χ. 12 (1),Καραλής 22, Φλιάτης 8, Βαρνάβας 2, Σταθάκης 3, Κομψέλης, Τσαμπάς 2.