Μία πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου αγκυροβόλησε χθες ανοιχτά της Χώρας Σφακίων.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, που τράβηξε η κάτοικος της περιοχής Μπετίνα Κουρή και έστειλε στο Flashnews, η πλατφόρμα είναι τοποθετημένη πάνω σε πλοίο, το οποίο το τραβάει ρυμουλκό και κατευθύνεται ανατολικά.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η πλατφόρμα αγκυροβόλησε στην περιοχή, λόγω των θυελλωδών ανέμων και κατεύθυνση της είναι η Κύπρος -και όχι η νότια Κρήτη-, αφού, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, η περιοχή είναι ακόμα στη διαδικασία των ερευνών, οι οποίες μάλιστα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα


Τώρα ατενίζουμε μια νέα Ελλάδα

Την ίδια στιγμή που οι... ανόητοι Βρετανοί αρχίζουν να συζητούν την αποχώρησή τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εμείς οι... εξυπνότεροι όλων (τα γατόνια στην καθομιλουμένη) εξασφαλίσαμε, όπως μας είχε εδώ υποσχεθεί η Μέρκελ, την ισχυροποίησή μας (είμαστε ακλόνητοι πια) στην Ευρωζώνη!

Πώς το εξασφαλίσαμε; Με την υπερψήφιση προχθές από τη Βουλή (ο Θεός να τους έχει καλά) το πακέτο των μέτρων του 3ου μνημονίου (συγκρατείστε το νούμερο γιατί θα έχουμε κι άλλα στο μέλλον).

Τι πετύχαμε; Την ακύρωση κάθε σεναρίου επιστροφής στη δραχμή που θα οδηγούσε στην αληθινή φτώχεια τους Ελληνες ενώ “έχουμε τώρα στο χέρι” τη συνολική λύση του ελληνικού προβλήματος! Επιτέλους η Ελλάδα βγαίνει (πιο ισχυρή από ποτέ) στο ξέφωτο της ανάπτυξης και αρχίζει (από τα μεσάνυχτα χθες) να κατακτά έναν - έναν τους στόχους που είχαν θέσει οι δανειστές μας!

Κοπιάσαμε, πονέσαμε, πεινάσαμε, ματώσαμε αλλά σωθήκαμε! Οι θυσίες του λαού δεν πήγαν χαμένες κάτω από την καθοδήγηση της σοφής πολιτικής μας ηγεσίας!

Τώρα ατενίζουμε μια νέα Ελλάδα!

ΤΟ ΒΗΜΑ

Μια νέα μέρα ξημέρωσε χθες για τη χώρα μετά την υπερψήφιση του πακέτου των νέων μέτρων από τη Βουλή. Το πιο αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα που έγινε προς την ανάπτυξη αλλάζει άρδην την εικόνα της χώρας απ’ άκρον εις άκρον!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Και δεν είναι μόνο λόγια αυτά. Ο άνεμος της αλλαγής έχει φέρει ήδη τα... πάνω - κάτω σ’ όλη τη χώρα. Η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε όσο καμιά άλλη χώρα στην Ευρωζώνη και έχουν ήδη αρχίσει να “μπαίνουν οι βάσεις” για την ανάπτυξη.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Η ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου έχει επιτείνει και την αλλαγή στην στάση των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι οποίοι πλέον έκπληκτοι παρακολουθούν την ραγδαία αλλαγή του διεθνούς οικονομικού κλίματος και την προσέλκυση χιλιάδων επενδύσεων!

Οι θέσεις εργασίας έχουν απελευθερωθεί, καθώς νέα εργοστάσια και επιχειρήσεις ανοίγουν σ’ ολόκληρη την χώρα.

Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε είναι βέβαιο ότι τα εργατικά χέρια που υπάρχουν σήμερα δεν θα καλύπτουν ούτε το 20% των αναγκών!

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στα ταμεία του κράτους άρχισαν σταδιακά από χθες να εισρέουν δεκάδες δισ.!

Υπολογίζεται ότι μέχρι τη Δευτέρα (και το Σαββατοκύριακο θα εργαστούν κανονικά οι υπάλληλλοι της Τράπεζας Ελλάδος) θα έχουμε εισπράξει περισσότερα από 800 δισ. ευρώ ενώ απομένουν άλλα τόσα περίπου από την οικονομική βοήθεια των τροϊκανών η εκταμίευση της οποίας συνδέθηκε με την ψήφιση των μέτρων.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Ελληνες και ξένοι οικονομολόγοι αλλά και διεθνείς οικονομικοί οίκοι, προεξοφλούν τώρα ότι η αλματώδης ανάπτυξη της οικονομίας που παρατηρείται από χθες αλλά κυρίως η αλλαγή του ψυχολογικού κλίματος, θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην γρηγορότερη αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους της χώρας.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης το σύνολο του χρέους θα αποπληρωθεί τους επόμενους μήνες και πάντως πριν σφίξουν οι ζέστες του καλοκαιρού...

Ο ΡΥΘΜΟΣ

Μετά την αλλαγή σελίδας από προχθές με την ψήφιση των μέτρων, ο ρυθμός των αποκρατικοποιήσεων έχει επιταχυνθεί και οι ειδικοί του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων εκτιμούν ότι εντός του επόμενου διμήνου το κράτος θα έχει απαλλαγεί (κοινώς θα ξεφορτωθεί) από το σύνολο των προβληματικών επειχειρήσεων που το βάραιναν τόσα χρόνια.

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Νέα δεδομένα όμως υπάρχουν από χθες και στον ασφαλιστικό τομέα που αφορά δεκάδες εργαζόμενους, καθώς οι περισσότεροι Ελληνες δεν ανήκουν πλέον στους ελληνικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς, αφού τις ασφαλιστικές τους εισφορές καλύπτουν τα ξένα FUND που επενδύουν στη χώρα και για λογαριασμό των οποίων εργάζονται.

Η οικονομική βοήθεια που έχει αποδεσμεύσει υπέρ της Ελλάδας η τρόικα, κάλυψε όλα τα ελλείμματα των ταμείων και το υπόλοιπο ποσό παραμένει ως απόθεμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η χθεσινή μέρα στα τραπεζικά ιδρύματα (με την πλούσια κοινωνική προσφορά) ήταν εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη.

Πακτωλός χρημάτων άρχισε να αποδεσμεύεται μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία αναμένεται να διατεθούν για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των επιχειρήσεων οι οποίες καλούνται τώρα να μπουν στον διεθνή ανταγωνισμό μετά τον διπλασιασμό (έχει καταγραφεί) των εξαγωγών.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με ραγδαίους ρυθμούς προχωρούν από χθες τα μεσάνυχτα οι διαρθρωτικές αλλαγές σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε μια νύχτα (και μάλιστα όχι από τις μεγαλύτερες του έτους) πραγματοποιήθηκαν διπλάσιες διαρθρωτικές αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που ζητούσε η τρόικα, ενώ σταμάτησαν οι απολύσεις υπαλλήλων, καθώς κρίθηκε ότι όσοι προβλεπόταν να παραμείνουν δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τον όγκο εργασίας από τους ραγδαίους ρυθμούς αναπροσαρμογής της χώρας.

ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Ο ένας μετά τον άλλον οι ξένοι ηγέτες χαιρετίζουν τις θαρραλέες αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και δηλώνουν πως θα ζητήσουν επισήμως να πολιτογραφηθούν Ελληνες!

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Διαψεύστηκαν παταγωδώς όλοι αυτοί (υποθέτω πως θα ήταν πράκτορες του... Τσίπρα) που διέδιδαν πως οι... ξεφτιλισμένοι Ευρωπαίοι θα μας έστηναν νέα παγίδα ζητώντας επιπλέον μέτρα...

Τώρα που βλέπουν με πόση... πατρική αγάπη μας αγκαλιάζουν, τρίβουν κι αυτοί τα μάτια τους και ομολογούν πως... βρίσκονται μπροστά σε θαύμα!

Ολοι θαύματα βλέπουν από χθες και μετά την ψήφιση των μέτρων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν μπροστά τους!

ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Με πλεόνασμα αντί για έλλειμμα που προέβλεπαν αναμένεται να κλείσει το 2012 μετά την προχθεσινή ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου.

Η... αυτόματη ανάκαμψη της οικονομίας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ολοκληρώνονται, έχουν απογειώσει κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Αποδέχτηκαν όπως φαίνεται οι Τσίπρας και Καμμένος να συνυπογράψουν (όπως ζήτησαν οι δανειστές) το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε προχθές αναγνωρίζοντας ότι αυτό διέσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία επαναφέροντας την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Επιστρέφουν στα κόμματά τους οι 57 βουλευτές που έχουν (συνολικά) διαγραφεί στις διαδικασίες ψήφισης των τριών μνημονίων που έχει υπογράψει η χώρα.

ΤΩΡΑ

Ας ατενίσουμε λοιπόν τώρα όλοι τη νέα Ελλάδα που έχουμε μπροστά μας.

Χαρείτε την, ζήστε την, δοξάστε την! Είναι η Ελλάδα των ονείρων μας!

ΕΡΧΕΤΑΙ

Εντυπωσιασμένος και ο Τσαρλς Νταλάρα από τις αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα, έρχεται εκτάκτως την Τρίτη στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει την πλήρη αποζημίωση των ομολογιούχων για την ζημιά που υπέστησαν από το “κούρεμα” του Βενιζέλου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, θα ανακοινώσει επίσης την επιπλέον χρηματοδότηση της χώρας μας ως επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλλει.

ΤΟ... ΘΑΥΜΑ

Για οικονομικό θαύμα έκανε λόγο χθες η Μέρκελ ακούγοντας, σε κλειστή σύσκεψη, τον Σόιμπλε να την ενημερώνει για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο 48ωρο. Μην πιστεύοντας σ’ αυτά που άκουγε από τον παρακαθήμενό της υπουργό Οικονομικών, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως πρόκειται για αληθινό θαύμα και ζήτησε από την ειδική ομάδα ψυχοθεραπευτών που διατηρεί στο γραφείο της να έρθουν στην Αθήνα για αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσουν αν ισχύουν όλα όσα είπε ο Σόιμπλε.