Όχι μόνο ο παραλήπτης αλλά και ο αποστολέας του δέματος με τις σφαίρες που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί στον αερολιμένα Ηρακλείου αποδείχτηκαν υπαρκτά πρόσωπα και μάλιστα και οι δύο είναι ένστολοι!

Το άτομο που επρόκειτο να παραλάβει το «πεσκέσι» ήταν αστυνομικός, αστυφύλακας στο βαθμό, ο οποίος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλίας. Αποστολέας σύμφωνα με την αστυνομία είναι ένας Χανιώτης φοιτητής της σχολής εμποροπλοιάρχων. Και οι δύο συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς των πόλεών τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο σπίτι του Χανιώτη φοιτητή σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς βρέθηκαν δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, ενώ στο σπίτι του αστυνομικού ο οποίος κατάγεται από την Πάτρα δεν βρέθηκε κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φοιτητής από τα Χανιά ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος σκοπευτικού ομίλου κι εκεί έμαθε ότι κάποιος ζητούσε να προμηθευτεί σφαίρες και αφού τις βρήκε τους τις έστειλε.

Το δέμα είχε βρεθεί προχθές το πρωί μετά από έρευνες των ανδρών του Α.Τ αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο Χανιώτης που το είχε παραδώσει σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην πόλη του δήλωσε μηχανικός και είπε ότι στο δέμα υπάρχουν ανταλλακτικά. Το δέμα ήρθε προχθές το πρωί στο Ηράκλειο και κίνησε την περιέργεια των υπαλλήλων, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία και το άνοιξε.