“ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ” : Παράσταση νίκης με 59% ο ΣΥΡΙΖΑ!
Τη βαθιά κρίση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου καταγράφει η έρευνα της Public Issue με πτώση δημοτικότητας για τους περισσότερους αρχηγούς, αλλά και πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης.

Εάν διεξάγονταν αύριο εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ο μεγάλος νικητής σύμφωνα με τους πολίτες με παράσταση νίκης σε ποσοστό 59% έναντι 26% της Νέας Δημοκρατίας, με την τρικομματική κυβέρνηση να παραμένει, ωστόσο, η πιο ενδεδειγμένη λύση και όχι μονοκομματική κυβέρνηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37% έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα με το 27% των πολιτών, πάντως, να θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός εξακολουθεί να είναι ο Φώτης Κουβέλης, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον Αντώνη Σαμαρά στην τρίτη. Ακολουθούν οι κ. Καμμένος, Παπαρήγα, Βενιζέλος και τελευταίος και εμφανέστατα αποδυναμωμένος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Φώτης Κουβέλης 49%
Αλέξης Τσίπρας 42%
Αντώνης Σαμαράς 38%
Πάνος Καμμένος 37%
Αλέκα Παπαρήγα 23%
Ευάγγελος Βενιζέλος 20%
Νίκος Μιχαλολιάκος 15%

Κανένα κόμμα δεν ξεπερνά σε δημοφιλία το 41% των ερωτηθέντων με τη ΔΗΜΑΡ να παραμένει στην πρώτη θέση με ποσοστό 41% και το ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 39%. Πτώση σημειώνεται για τη ΝΔ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ουραγό το ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικά:
ΔΗΜΑΡ 41%
ΣΥΡΙΖΑ 39%
ΑΝΕΛ 35%
ΝΔ 31%
ΚΚΕ 20%
Χρυσή Αυγή 16%
ΠΑΣΟΚ 13%

Το πιο ανησυχητικό είναι, πάντως, η διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη εμιστοσύνης των πολιτών εν γένει στο πολιτικό σύστημα, αλλά και στην κυβέρνηση ειδικότερα, με 8 στους 10 ερωτηθέντες να θεωρούν ότι δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ κατατάσσουν τα πολιτικά κόμματα ως τον τρίτο βασικότερο πρόβλημα της χώρας μετά την οικονομία και την ανεργία.

Ραγδαία είναι και η πτώση της Χρυσής Αυγής σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταδεικνύοντας ότι οι προκλητικές συμπεριφορές βουλευτών και μελών της έχουν ενοχλήσει και κουράσει του πολίτες της χώρας.