Eπιμέλεια Άννα Κωνσταντουλάκη

Κι επειδή ένα = κανένα ... ήρθε στη ζωή μας και ο Thai!!!

Δύο δυναμικά σκυλιά ράτσας Τσιουάουα, η Simba και η Thai είναι οι τετράποδοι σύντροφοι της Κατερίνας Θεοδωράκη που συνυπάρχουν αρμονικά με όλη της την οικογένεια. Αυτή είναι η ιστορία τους:

«Πριν 9 χρόνια, ήρθε στη ζωή μου η Simba. Μου την έκανε δώρο ο θείος μου κι έτσι βρέθηκα μʼ ένα μικρό κουτάβι στο σπίτι.

Μου έκανε τόσο πολύ εντύπωση το θάρρος και το πείσμα της, που πολλές φορές έλεγα ότι θα έπρεπε να ήταν λιοντάρι στην προηγούμενη ζωή της. Έτσι και την ονόμασαμε Simba (από το Lion King).

Η Simba ήταν τότε ένα υπερκινητικό σκυλί, αλλά πολύ έξυπνη και παιχνιδιάρα. Ζημιές δεν έκανε ποτέ και έμαθε τρόπους γρήγορα. Το μόνο που μπορώ να πω ότι έκανε και μας “έτρεχε” ήταν που είχε σπάσει δύο φορές το πόδι της. Τη μία φορά έπεσε από τις σκάλες και την άλλη έπεσε πάνω σε μια πόρτα. Μετά τον πρώτο χρόνο συμβίωσης, εξελίχτηκε σε ένα πολύ ευγενικό και υπάκουο πλάσμα. Είναι η πριγκίπισσά μου και μπορώ να πω ότι την έχω καλομάθει πολύ. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσει στο πάτωμα και διεκδικεί τη θέση της στο «θρόνο»… εννοώντας τον καναπέ, με ευγένεια και θράσος καμιά φορά. Είναι σκυλί της αγκαλιάς, της αρέσουν πολύ τα χάδια και οι βόλτες με το αυτοκίνητο. Είναι αρκετές οι φορές που αν δει αυτοκίνητο με ανοιχτή την πόρτα, μπαίνει μέσα και κάθεται σαν κυρία στη θέση του συνοδηγού και περιμένει να ξεκινήσει.. ακόμη κι αν δεν είναι το δικό μας... Είναι πολύ υπομονετική με τα παιδιά και δεν ενοχλεί ποτέ! Έχει ιδιαίτερη προσωπικότητα και νοημοσύνη . Επίσης, είναι και επιβλητική με τα σκυλιά και παρʼ όλο το μέγεθός της, δε διστάζει να βάλει τα όριά της σε κάθε σκυλί που την πλησιάζει ακόμη κι αν πρέπει να μπλεχτεί σε καβγά. Της αρέσει πολύ να παίζει με το κουκλάκι της και να πηγαίνουμε βόλτες στο πάρκο. Το φαγητό μας πλέον είναι περιορισμένο σε συγκεκριμένη ξηρή τροφή λόγω ηλικίας, βλέπετε είμαστε μεγαλοκυρίες τώρα και πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας... Βέβαια όλο και κάποιον ξεγελάει με τα νάζια της και παίρνει που και που καμία λιχουδίτσα στα κρυφά... Δεν μπορώ να πω ότι με κάνει έξαλλη με κάτι, ίσα ίσα, με ηρεμεί και με έχει μάθει να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

Κι επειδή ένα = κανένα ... ήρθε στη ζωή μας και ο Thai!!!

O Thai (Tάι) είναι μικρούλης. Μόλις 6 μηνών. Για αρχή ήρθε ως φιλοξενούμενος για μια εβδομάδα στο σπίτι... και μας κέρδισε.. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα είχαμε βρει και το όνομά του, το οποίο προέρχεται από την πολεμική τέχνη «muay thai». Ο τρόπος που περπατούσε θύμιζε μποξέρ.

Ο Thai, σαν αγοράκι, είναι πιο ζωηρός, του αρέσει να μασάει τα παιχνίδια του, να κυνηγάει την ουρά του, να παίζει με το μπαλάκι του και να κάνει ζωηράδες... για να μας ξεσηκώνει. Ένα βράδυ μπαίνοντας στο σπίτι, το πάτωμα ήταν γεμάτο φτερά. Είχε βρει ένα φτερωτό αποκριάτικο κασκόλ και το είχε μαδήσει όλο. Του αρέσει να κρύβει διάφορα λάφυρα στο βαλιτσάκι μεταφοράς (από κάποια κάλτσα μέχρι παντόφλα). Όλοι στο σπίτι ξέρουμε πού θα βρούμε κάτι που έχουμε χάσει. Στο κρησφύγετο του Thai! Μόλις του τα παίρνουμε από ʼκει... γίνεται έξαλλος... αλλά μόλις του δώσουμε λιχουδιά τα ξεχνάει όλα! Έχει πλάκα, μας ξεσηκώνει με την ενέργεια του και εμείς το απολαμβάνουμε! Είναι μικρούλης και σκανδαλιάρης! Πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα γίνεται όλο και καλύτερος... Σαν έφηβος πάντως, κλέβει καρδιές! Του αρέσουν οι βόλτες στο πάρκο όπου τα πάει πολύ καλά με τα σκυλιά και θέλει να παίζει με κάθε σκυλί που συναντάμε! Είναι κοινωνικό σκυλί και πολύ ανυπόμονο. Μόλις ενθουσιαστεί με κάτι γαυγίζει ακατάπαυστα... τόσο που χρειαζόμαστε ωτοασπίδες! Το κύριο φαγητό του είναι η ξηρή τροφή αν και δεν έχει προτιμήσεις! Τρώει τα πάντα! Το δεύτερο υποκοριστικό του είναι πιράνχας· κατασπαράζει ό,τι μπαίνει στο πιάτο του σε δευτερόλεπτα... Μας κάνει και γελάμε καθημερινά με τις σκανδαλιές του! Μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά και μας κέρδισε με την αξία του! Είναι ο μικρός μου αλήτης και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν!».