Οδηγίες για όσους παραγωγούς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αναμπέλωσης σουλτανίνας, δίνει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης με χθεσινή ανακοίνωση της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

1) Οσοι παραγωγοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αναμπέλωσης σουλτανίνας και οιναμπέλων μόλις λάβουν την σχετική άδεια επαναφύτευσης, να την προσκομίσουν αμέσως σε φυτωριούχο ή έμπορο πολλαπλασιαστικού υλικού προκειμένου να προβούν στην παραγγελία του πολλαπλασιαστικού υλικού που χρειάζονται, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα προγραμματισμού στον φυτωριούχο ή έμπορο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.

2) Ακόμα όσοι παραγωγοί θα χρειαστούν εμβόλια για επανεμβολιασμούς θα πρέπει για τον ίδιο λόγο να απευθυνθούν έγκαιρα στους φυτωριούχους και εμπόρους για να τους εξασφαλίσουν εμβόλια των ποικιλιών που τους έχουν εγκριθεί.

3) Επίσης όσοι παραγωγοί έχουν εκριζώσει τα αμπέλια τους το 2002 και δεν έχουν προμηθευτεί από την υπηρεσία το πληροφοριακό δελτίο για τις εδαφολογικές αναλύσεις παρακαλούνται αμέσως να το προμηθευτούν, προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες και να ενταχθούν στον προγραμματισμό των φυτωριούχων ή εμπόρων.

4) Οσοι παραγωγοί αδιαφορήσουν και φυτεύσουν ή επανεμβολιάσουν υποκείμενα και ποικιλίες διάφορες από αυτές που εγκρίνει κατά περίπτωση η Υπηρεσία μας, θα τεθούν εκτός προγράμματος αναμπέλωσης και δεν θα επιδοτηθούν.