Επιμέλεια Αννα Κωνσταντουλάκη

Στην Αυστρία γεννήθηκε ο Άξι, ο σκύλος της οικογένειας του Απόστολου και της Ντόρις Παπαδογιαννάκη που εδώ και 6 χρόνια ζει στο Ηράκλειο σʼ ένα σπίτι όπου όλοι τον λατρευτούν.

Είναι πιστός, φιλικός και χαρούμενος αν και λίγο μοναχικός και πολύ ανεξάρτητος.

Η ιστορία του ακολουθεί:

“Ο Αξι μας γεννήθηκε στην Αυστρία σε ένα πανέμορφο μέρος μέσα στην φύση.

Η ράτσα του ονομάζεται ΤΕΚΕΛ (dachshund) και είναι λαγωνικό. Είναι από τις ράτσες που δεν συναντάς συχνά στην χώρα μας.

Πριν από 6 χρόνια, μόλις 4 μηνών τον βάλαμε στο αεροπλάνο και τον φέραμε στο Ηράκλειο!

Με την απόκτηση του σκύλου η ζωή μας έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Περνάμε αρκετή ώρα μαζί του εντός και εκτός σπιτιού. Μας βγάζει από το σπίτι, περπατάμε και πάνω απ όλα μας έχει γνωρίσει πολλούς ενδιαφέροντες ιδιοκτήτες σκύλων!

Ο Αξι είναι ένα εξαιρετικά φιλικό σκυλί αλλά δεν κάνει εύκολα φιλίες με άλλα σκυλιά. Είναι μοναχικός και ανεξάρτητος. Τις περισσότερες φορές έχουμε την εντύπωση ότι μας κάνει χάρη που μας υπακούει.

Τρώει ξηρή τροφή αλλά αν τον αφήναμε, θα έτρωγε τα πάντα!

Μέσα στο σπίτι κοιμάται την περισσότερη μέρα και μετά αργά το βράδυ του έρχεται όρεξη για παιχνίδια.

Του αρέσει το κυνηγητό μέσα και έξω από το σπίτι. Κατά την γνώμη μας, όταν έχουμε καλεσμένους με παιδιά μικρής ηλικίας ο Αξι είναι πανευτυχής!

Όλη η οικογένεια μας τον λατρεύει και είναι πραγματικά το 5ο μέλος της οικογένειας μας!

Τα σκυλιά μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και μας χαρίζουν στιγμές ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας. Είναι πλάσματα που σου χαρίζουν απεριόριστη αγάπη και στοργή.

Τον Αξι τον ηρεμούν πολύ τα χάδια και τρελαινόμαστε να τον χαϊδεύουμε γιατί είναι πολύ ευχάριστο και για όλους μας. Ο Αξι είναι καλός φίλος, μας δείχνει πολλή αγάπη και αφοσίωση. Είναι χαρακτηριστικό το υπέροχο και εκφραστικότατο βλέμμα του όταν θέλει να μας ʽμιλήσειʼ! Είναι η καλύτερη παρέα που είχαμε ποτέ!”.