Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το «Costa Atlantιca» επέλεξε το Ηράκλειο ως αφετηρία του και ξεκίνησε χθες από το λιμάνι εφταήμερες κρουαζιέρες προς την Κω , τη Σάμο, τη Σμύρνη, τη Μύκονο τη Σαντορίνη και τη Ρόδο, ενώ από το φθινόπωρο το πρόγραμμα του αλλάζει με αφετηρία και πάλι το Ηράκλειο και προορισμούς τη Σαντορίνη, την Αλάνη, τη Χάιφα, τη Λεμεσό και τη Ρόδο.

Πρόκειται για ένα πλωτό παλάτι που εντυπωσιάζει με το στιλ που διακρίνει τους εσωτερικούς του χώρους, την πολυτέλεια και την άνεσή του. Η επίσημη παρουσίαση του πλοίου αλλά και των νέων δρομολογίων έγινε χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου παρουσία πλήθους φορέων του τουριστικού τομέα και αρκετών Ηρακλειωτών.

Ο εκπρόσωπος της «ΑΜΑΘΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» της εταιρείας που αντιπροσωπεύει το πλοίο Μανόλης Δασκάλακης μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι «οι κρουαζιέρες που θα πραγματοποιεί το Costa Atlantιca ξεκινώντας από το λιμάνι μας θα δώσουν την ευκαιρία στους Κρητικούς και όχι μόνο να ταξιδέψουν στα νησιά, τη Σμύρνη και αργότερα στη Χάιφα και τη Λεμεσό , απολαμβάνοντας ένα πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο και πολύ ελκυστικά πακέτα τιμών.

Το κρουαζιερόπλοιο φέρνει στην Κρήτη ο ιδιοκτήτης του Irman Travel Αντώνης Ζαχαριουδάκης, ο οποίος προχώρησε σε συνεργασία με τη Lets Go Gruises by Amathus & την Costa Cruising, τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη, αλλά και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γ. Μπρας.

Ο κ. Αντ. Ζαχαριουδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτή την περίοδο μια εφταήμερη κρουαζιέρα με τρία γεύματα και καμπίνα θα κοστίζει από 499 ευρώ το άτομο , ενώ μετά το Σεπτεβριο που το πρόγραμμα θα αλλάξει και θα συμπεριλάβει Χάιφα και Λεμεσό το ποσό θα πέσει στα 399 ευρώ το άτομο.

Κι όλα αυτά σε ένα πλοίο πραγματικό κόσμημα με πολυτελέστατους χώρους που θυμίζουν μια πλωτή πολιτεία με 1057 καμπίνες μεταξύ αυτών σουίτες με ιδιωτικό μπαλκόνι κ.λπ. 4 εστιατόρια, 12 μπαρ, 4 πισίνες, γυμναστήριο, κέντρο θαλασσοθεραπείας, θέατρο, καζίνο και 920 μέλη πληρώματος.

Επίσης το Costa Atlantica είναι ένα πλοίο γεμάτο με στοιχεία εμπνευσμένα από τον κινηματογράφο, τις καλές τέχνες και τον ποιοτικό τρόπο ζωής.Φελίνι και "La Dolce Vita", Madame Butterfly, το ιστορικό Caffe Florian της Βενετίας, Via della Spiga συναντιούνται εν πλω!

Ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Γ. Μπρας υποσχέθηκε την παροχή κάθε βοήθειας και διευκόλυνσης για την ομαλή παραμονή και εκτέλεση του προγράμματος των κρουαζιερών του Κ.Α

Το πλοίο θα δένει στο λιμάνι του Ηρακλείου κάθε Παρασκευή από τις 8 το πρωί και θα αναχωρεί στις 11 το βράδυ ενώ θα συνδυαστεί για τους ξένους τουρίστες που θα το επιλέξουν με 7ημερη διαμονή σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου.

Πέρυσι με βάση τα στοιχεία που παρουσιαστήκαν τα πλοία της εταιρείας Κόστα προσέγγισαν τρεις φορές το Ηράκλειο και μετέφεραν 6000 επιβάτες, φέτος υπολογίζουν 21 προσεγγίσεις και 55 χιλιάδες επιβάτες και το 2013, 24 προσεγγίσεις διακινώντας 67 χιλιάδες επιβάτες .