Την δύσκολη απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής πήρε τελικά η Ιεράπετρα. Στο ...παρά πέντε της σχετικής προθεσμίας που είχε δώσει η ΕΟΚ για την κάλυψη της θέσης του Φιλαθλητικού, οι Λασιθιώτες αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν, στέλνοντας το έγγραφο συμμετοχής στην Ομοσπονδία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το προφίλ της ομάδας –που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στη Γ΄Εθνική, θα είναι χαμηλό καθώς η διοίκηση εγγυάται μόνο τα έξοδα για τις μετακινήσεις. Η ομάδα θα στηριχθεί στους εφήβους που ουσιαστικά την οδήγησαν φέτος στον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος συν ορισμένους πιο έμπειρους αθλητές που ανήκουν στην Ιεράπετρα αλλά φέτος αγωνίστηκαν αλλού.

«Τάπα στη Βία»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Ηρακλειώτες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να πάιξουν μπάσκετ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, παρέα με διεθνείς αθλητές.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται εντελώς δωρεάν στους πολίτες και περισσότερο φυσικά στα παιδιά, μέσω του τουρνουά "3 on 3" που διοργανώνει σήμερα και αύριο στη Λ.Δικαιοσύνης, ο ΠΣΑΚ, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΕΟΚ. Παρόντες θα είναι γνωστοί αθλητές από την Α1, όπως οι Παπαμακάριος, Γλυνιαδάκης, Καλαϊτζής, Βουγιούκας, Καλαμπόκης, Αποστολίδης, Τσιάρας, Καλλινικίδης, Κομποδιέτας, Κούμουλος, Παπανικολόπουλος, Μπατής και Βούλγαρης.

Οι ώρες των αγώνων είναι, για σήμερα 9πμ-1:30μμ και 4μμ-8.30μμ και για αύριο 10πμ-1μμ και 4μμ-7.30μμ, ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις σε όλους τους νικητές.

Οι κατηγορίες αγωνιζομένων είναι ανάλογα με το έτος γέννησης (2002-2004, 2000-2001, 1999, 1998-1997, 1996-1995, 1994-1992, 1991-1981, 1980-1971, 1970+), ενώ υπάρχουν και δύο κατηγορίες όπου στη μία μετέχουν αθλητές του ΠΣΑΚ στα πρωταθλήματα Α1, Α2, Βʼ και Γ΄Εθνικής, αλλά και γυναικών. Σε όλους τους αγωνιζόμενους θα δοθούν μπλουζάκια ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται με τα έντυπα που θα υπάρχουν στους χώρους των αγώνων.

Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν ότι λόγω της εκδήλωσης, η Λ. Δικαιοσύνης θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα μέχρι και αύριο βράδυ (9μμ).

Ηρόδοτος

Αύριο είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του Ηροδότου (8μμ, κλειστό Αλικαρνασσού) για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Σε περίπτωση μη απαρτίας, οι εκλογές θα διεξαχθούν τη Δευτέρα στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γυναίκες του Ηροδότου ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2.Οι πρωταθλήτριες Κρήτης θα δώσουν τη Δευτέρα το πρώτο παιχνίδι στο Μετς κόντρα στον Ιβίσκο Ρόδου και θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με Αμιλλα Τρίπολης και Αρη Θήβας.