Η...γιορτή των σινεφίλ ξεκινά αύριο, Κυριακή 1η Ιουλίου, στις Αρχάνες.

Η Κινηματογραφική Ομάδα Αρχανών επιστρέφει ξανά στη δράση και μάλιστα σε νέο χώρο. Ο ατμοσφαιρικός θερινός κινηματογράφος των Αρχανών παραχωρήθηκε για πρώτη φορά στην εν λόγω ομάδα που αρχίζει αύριο τις προβολές της και θα κρατήσει συντροφιά στον κόσμο μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη. Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει την υποστήριξη όλων των φίλων του κινηματογράφου όπου και αν βρίσκονται.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη και ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ.

Αύριο θα προβληθεί η ταινία «American History X» του Tony Kaye, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου «Το κόκκινο βιολί» του Francois Girard, την Τρίτη 3 Ιουλίου «Οι μεγάλες διακοπές» του Jean Girault, την Πέμπτη 5 Ιουλίου «Σιωπηλός Γάμος» του Horatiu Malaele, την Παρασκευή 6 Ιουλίου «Big Fish» του Tim Burton, το Σάββατο 7 Ιουλίου «Ψυχώ» του Alfred Hitchcock, την Τρίτη 10 Ιουλίου «Ο Αρχοντας των μυγών» του Harry Hook, την Τετάρτη 11 Ιουλίου «Ο Λαβύρινθος του Πάνα» του Guillermo del Toro, την Κυριακή 15 Ιουλίου «Μάυρος Κύκνος» του Darren Aronofsky, την Τρίτη 17 Ιουλίου «West Side Story-Jerome Robbins» του Robert Wise, την Τετάρτη 18 Ιουλίου «Ran» του Akira Kurosawa, την Πέμπτη 19 Ιουλίου «Η πόλη του θεού» του Fernando Meirelles, την Παρασκευή 20 Ιουλίου «Το μίσος» του Mathieu Kassovitz, το Σάββατο 21 Ιουλίου «Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω» του Γιάννη Φάγκρα, την

Κυριακή 22 Ιουλίου «Biutiful» του Alejandro González Iñárritu, την Τετάρτη 25 Ιουλίου «Arizona Dream» του Emir Kusturica, την Πέμπτη 26 Ιουλίου «Το πέμπτο στοιχείο» του Luc Besson, την Παρασκευή 27 Ιουλίου «The Artist» του Michel Hazanavicius, την Κυριακή 29 Ιουλίου «Watchmen» του Zack Snyder, την Δευτέρα 30 Ιουλίου «Χροές»των El Sistema-Paul Smaczny, Maria Stodtmeier και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 «Χροές- Knowledge is the beginning» του Paul Smaczny.

Οι προβολές θα συνεχιστούν ως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.



Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας American History X

Ο Ντέρεκ είναι ένας οργισμένος νεαρός όπου η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα, τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από την καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων μειονοτήτων. Τελικά, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και μετανοεί. Όταν, όμως, αποφυλακίζεται επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Edward Norton (Derek Vinyard) Edward Furlong (Danny Vinyard) Beverly D'Angelo (Doris Vinyard) Avery Brooks (Dr. Bob Sweeney) Jennifer Lien (Davina Vinyard) Ethan Suplee (Seth Ryan) Stacy Keach (Cameron Alexander) Fairuza Balk (Stacey) Elliott Gould (Murray) Guy Torry (Lamont).