Η ηθοποιός Αντιγόνη Δρακουλάκη γνωρίστηκε με τον σκύλο της τον Moby στα γυρίσματα της σειράς “Μυστικά της Εδέμ” και από τότε είναι αχώριστοι.

Η ίδια μίλησε στο katoikidio.gr για το αδέσποτο που έχει γίνει ο αγαπημένος της τετράποδος φίλος.

Πώς γνωριστήκατε με τον Moby L.;

Η Εδέμ (σ.σ. η σειρά «Τα μυστικά της Εδέμ») μου έδωσε και αυτό το δώρο και μου έμαθε ν' αγαπώ τα ζώα και να μπορώ και εγώ να κάνω μια καλή πράξη στη ζωή μου, σώζοντας ένα αδέσποτο σκυλί και χαρίζοντας του λίγη στοργή, φαγητό και στέγη, άλλωστε δεν κοστίζουν πολυ!

Βρισκόταν στο χώρο των γυρισμάτων;

Τον Μόμπι τον βρήκαν στα γυρίσματα της Εδέμ, η Μαίριλιν Διόνα (η οποία ονομάζεται και επίσημα Θεία του Μόμπι) και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Η Μαίριλιν τον φρόντισε και από μαύρος, γεμάτος κλαδιά και αγκάθια μου τον έφερε μια μέρα στο πλατώ άσπρο, καθαρό, εμβολιασμενο και τσεκαρισμενό απο το γιατρό. Όταν τον πρωτοείδα στο μακιγιάζ του ειπα «Ποιός εισαι εσυ πάλι;» και με κοίταζε με τρομερό παράπονο. Με εκβίασε συναισθηματικά η Μαίριλιν ότι δεν υπάρχει κανείς να τον πάρει γιατί όλοι έχουν κατοικίδια και ειναι τοσο όμορφος! Αποφάσισα να τον πάρω δοκιμαστικά μιας και ο σύντροφος μου λατρεύει τα ζώα- αλλα εγώ όχι και τόσο πάλι, μέχρι τότε. Η υιοθεσία έγινε στο πλατό των δικαστηρίων, ο σκηνοθέτης φώναζε απο τα ηχεία τι είναι αυτό το άσπρο μαλλιαρό που γυροφέρνει και εγώ φοβόμουν να τον πιάσω μη με δαγκώσει. Η «Θεία» έφυγε αφήνοντάς μου το βιβλιάριο υγειας και τον αριθμό του τσιπ, που έλεγε ένα μέρος απο την ιστορία του. Ήρθε απο την Ουγγαρία και αγοράστηκε απο κάποιο pet shop και κατόπιν τον εγκατέλειψαν ίσως γιατί τον βαρέθηκαν, ίσως για την εγκληματική του προσωπικότητα γιατί όσο ειναι μαζί μου έχει δαγκώσει καμιά 10αρια ανθρώπους που ήθελαν να του πάρουν το παιχνίδι.

Πώς εμπνευστήκατε το όνομά του;

Τελειώνει το γύρισμα, χάνω το κινητό μου και δεν μπορώ να πάρω πληροφορίες για το τι εξαρτήματα πρεπει να έχει ο σκύλος για να έχει μια αξιοπρεπή ζωή σε ένα διαμέρισμα. Δεν ξέρω ούτε πώς να τον φωνάξω και αρχίζω να του λέω διάφορα ονόματα για να δω πού θα αντιδράσει ο ίδιος. Κάποια στιγμη λόγω απώλειας κινητού και φρικαρίσματος αναζητώντας μια συμβουλή για βοήθεια στον χειρισμό σκύλου- άρχισα να λέω όλα τα παράγωγα κινητού mobile-mobil-bil-moby! Και σήκωσε τα αυτιά και μετα ξανακάθισε πολυ cool. Λοιπόν «Moby Cool» και για συντομία «Moby. L.», έπρεπε να είναι σκυλος με ονοματεπωνυμο όπως του άξιζε.

Το πρόγραμμά σας είναι πολύ απαιτητικό. Έχετε χρόνο για τον Moby L.;

Τον παίρνω μαζί μου στα γυρίσματα στην Κατασκήνωση και παίζει μαζί με τα σκυλιά των υπόλοιπων ηθοποιών. Στην Εδέμ όλοι έχουν σκυλιά εκτός την Γ. Γεωργόνη που έχει γάτα. Η καλύτερη του φίλη ειναι η Ίρις-Τσόου τσόου του κ. Αρζόγλου και φοβάται τον μαύρο και τεράστιο Μόρτη της Φαίης Ξυλά και του Κωνσταντίνου. Μπορώ να υπερηφανευτώ ότι ο Moby ειναι ο καλύτερος σκύλος-ηθοποιός γιατί παρακολουθεί το γύρισμα δίπλα μου χωρίς να κάνει θόρυβο και είναι πάντα καλοδεχούμενος στην τράπεζα που πηγαίνουμε, μάλιστα η διευθύντρια τον κερνά και μπισκοτάκι. Του αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο και τα ψώνια με τη μαμά στα μαγαζιά. Ειναι πολύ κύριος!

Απ' ό,τι φαίνεται τα Μυστικά της Εδέμ είναι το πιο φιλόζωο σήριαλ...

Πράγματι, έχουμε σώσει πολλά αδέσποτα, μέχρι και ο παραγωγός μας φέρνει το σκύλο του στο γραφείο. Αυτή η ευαισθησία για μια ανήμπορη παρατημένη ψυχή κάνει την Εδέμ μας ακόμα πιο ιδιαίτερη, με μια τεράστια αγκαλιά έτοιμη να προστατεύσει. Δεν πρέπει να αγοράζουμε ζώα και στη συνέχεια να τα παρατάμε!Είναι τεράστιο έγκλημα και δεν μας φταίνε σε τίποτα!

Σε ποιον έχει μεγαλύτερη αδυναμία στο σπίτι;

Νομίζω στον Γιάννη (σ.σ. ο σύζυγός της) γιατί τον φροντίζει νομίζω περισσότερο.

Είναι υπάκουος;

Ναι, είναι υπάκουος. Είναι πολύ καλός αλλά είναι και λίγο εγωιστής. Είναι μην του πάρεις τα παιχνίδια! Επίσης, δεν θέλει άλλους αρσενικούς στην παρέα!

Πηγή: katoikidio.gr