Ενα κοκεράκι, η Μελίτα, είναι το νέο μέλος της οικογένειας του Στέλιου Καλογιαννάκη. Οπως μας γράφει ο ίδιος, το σκυλάκι τους είναι η καλύτερη συντροφιά και πλέον τους ακολουθεί παντού.

Αυτή είναι η ιστορία της.

“Πριν από μερικούς μήνες αποκτήσαμε μια πανέμορφη σκυλίτσα, τη Μελίτα.

Της δώσαμε αυτό το όνομα γιατί έχει μελί τρίχωμα και είναι γλυκιά σαν το μέλι. Είναι πολύ χαδιάρα, της αρέσει πολύ το κολύμπι και να παίζει συνεχώς. Είναι πάρα πολύ τρυφερή και προστατευτική με τα παιδιά, τα οποία από τότε που η Μελίτα έγινε μέλος της οικογένειας έγιναν πιο υπεύθυνα και άφησαν τα DVD-TV στο περιθώριο. Πριν δεν μπορούσαν χωρίς αυτά. Θυμάται την είχαμε πάει βόλτα με τα παιδιά και συναντήσαμε ένα αδέσποτο. Ενώ στην αρχή τα παιδιά έπαιζαν με τη Μελίτα, κάποια στιγμή το αδέσποτο άρχισε να γαυγίζει στην μικρή μου κόρη και η Μελίτα από φιλική έγινε έξαλλη για να την προστατέψει. Είναι πολύ φιλική με τους ανθρώπους. Με τα ζώα τα πάει πολύ καλά εκτός από τις γάτες. Τρώει τα πάντα με ιδιαίτερη προτίμηση τα... αγκυναρόφυλλα! Από καταστροφές, ελάχιστες, αλλά δεν της έχω εμπιστοσύνη όταν μένει μόνη. Εχει φοβερή πλάκα όταν δουλεύει η ηλεκτρική σκούπα. Τρελαίνεται, πάει πάνω κάτω χωρίς να σταματήσει ή να κρυφτεί κάπου. Επίσης έχει πλάκα όταν βλέπει όνειρα και ροχαλίζει. Μια φορά την είχα μαλώσει όταν είχε κάνει την ανάγκη της σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι και όταν πάω στο συγκεκριμένο σημείο να ελέγξω, πάει και κρύβεται.

Οταν είναι η ώρα να πάει βόλτα και για κάποιους λόγους καθυστερήσω, χαλάει τον κόσμο, γιατί ξέρει την ώρα. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη συντροφιά...



Υ.Γ.: Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα σκυλάκι στο σπίτι μας και η παρουσία του μας δίνει μεγάλη χαρά.

Όμως και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη κι αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους όσοι σκέπτονται να αποκτήσουν σκύλο”.