Eπιμέλεια Άννα Κωνσταντουλάκη

Την Shusha, τον σκύλο που έσωσε πριν 7 χρόνια από τα σκουπίδια και σύντομα έγινε μέλος της οικογένειάς του, παρουσίασε με συνέντευξή του στο katoikidio.com, ο ηθοποιός Τόνυ Δημητρίου.

Η συνέντευξή του ακολουθεί:

Ερώτηση: Γνωρίζουμε ότι είστε ζωόφιλος και ότι έχετε ένα σκύλο, στον οποίο τρέφετε μεγάλη αδυναμία... Θα θέλατε να μας το «συστήσετε»;

Απάντηση: Έχω ένα σκυλάκι, τη Shusha. Την είχαν εγκαταλείψει δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών πριν από 7 χρόνια. Ήταν μολις λίγων εβδομάδων και σε πολύ κακή κατάσταση. Ο κτηνίατρος μου είχε πει ότι πάσχει από κατάθλιψη και ότι θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει. Του είπα «κάνε ότι μπορείς». Την κράτησε στο ιατρείο του για 15 μέρες με ορούς και με ενέσεις. Και μας προέκυψε ίσως ο καλύτερος σκύλος που είχα ποτέ στη ζωή μου! Η Shusha, η οποία είναι ημίαιμο -γκριφόν με τεριέ κατά πάσα πιθανότητα- και είναι μέλος της οικογένειάς μας εδώ και 7 χρόνια, είναι η... πρωτότοκη κόρη μας (γέλια)!

Ερ.: Σε ποιον έχει μεγαλύτερη αδυναμία στο σπίτι;

Απ.: Τώρα τι να σας πω... Εμένα γνώρισε πρώτο μεν αλλά δεν νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη αδυναμία σε μένα. Σε όλους μας έχει.

Πόσες φορές την ημέρα την πηγαίνετε βόλτα;

Απ.: Το πρωί, το μεσημερι αλλά και βράδυ. Μερικές φορές την πηγαίνουμε και τέσσερις φορές την ημέρα βόλτα. Μας συνοδεύει παντού, ακόμη και στην ιστιοπλοία όταν κάνουμε.

Ερ.: Πώς είναι η συμπεριφορά της εκεί;

Aπ.: Είναι άψογη και μάλιστα δύο-τρεις φορές μας είχε προειδοποιήσει για κάποιους κινδύνους που παραμόνευαν. Θυμάμαι όταν ένα ιστιοπλοικό πήγε να χτυπήσει ένα άλλο, εκείνη άρχισε να γαβγίζει.

Ερ.: Με τα παιδιά σας έχει καλή σχέση;

Πάρα πολύ καλή. Είναι ένας απίστευτος σκύλος. Όταν γεννήθηκε το πρώτο μας παιδί προσέξαμε πολύ τη συμπεριφορά μας απέναντι στη Shusha. Προσπαθήσαμε να μην την κάνουμε να ζηλέψει και να την κάνουμε να αισθανθεί ότι πρόκειται για ένα «νέο μέλος της οικογένειας». Πραγματικά, συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος.

Ερ.: Την έχετε ζευγαρώσει ποτέ;

Απ.: Όχι γιατί δεν θέλει κανένα αρσενικό. Μάλιστα ο κτηνίατρος μας είπε ότι αυτό συμβαίνει πολλές φορές όταν οι σκύλοι είναι πολύ δεμένοι με τα αφεντικά τους. Ενώ είχε ευκαιρίες ποτέ δεν θέλησε να τις εκμεταλλευτεί.

Ερ.: Είναι επιρρεπής στις αταξίες;

Aπ.: Όχι καθόλου. Αντιθέτως, έχει κάνει πράγματα τα οποία δεν πίστευα ότι θα έκανε ποτέ. Δηλαδή έχει ανέβει τη σκάλα του ιστιοπλοικού. Είχα ανέβει εγώ στο ιστιοπλοϊκό για να κάνω δουλειές και ξαφνικά ανέβηκε πάνω. Ενώ όταν ήταν μικρή είχε κάποιες φοβίες, τώρα τις έχει ξεπεράσει σε σημείο που κάποια στιγμή ανέβηκε μόνη της στη μηχανή μαζί μου, χωρίς να της πω «Ανέβα». Επίσης, ένα απίστευτο που είχε κάνει μια φορά ήταν όταν φεύγαμε εγώ και η γυναίκα μου με τη μηχανή και η Shusha ερχόταν και καθόταν μπροστά μεταξύ ντεπόζιτου και εμάς. Κάποια στιγμή, ένα ζευγάρι γνωστών μας ετοιμαζόντουσαν να φύγουν με τη μηχανή τους και η Shusha ανέβηκε στη λάθος μηχανή (γέλια)! Ήταν πάρα πολύ αστείο και φυσικά ο οδηγός έπαθε σοκ, όταν ξαφνικά είδε ένα σκύλο να καβαλάει τη μηχανή του.

Πηγή: katoikidio.com