Τότε έχασε την ευκαιρία, τώρα θα εξευτελιστεί

Τα ‘χουμε πει απ’ αυτή τη στήλη για τον Άκη (μη νομίζετε πως είναι ο μόνος που τα οικονόμησε).Όσο ήταν έξω έπρεπε να τίναζε στον αέρα τα αρρωστημένα του μυαλά. Τώρα θα διασυρθεί, θα εξευτελιστεί και θα... σαπίσει στη φυλακή...

Ποιος όμως θα τον συμβούλευε; Μήπως οι άσημοι και τυχάρπαστοι που τον περιτριγύριζαν κι έγιναν παράγοντες εξαιτίας του; Όλοι τους ανυπόληπτοι, τους πετούσε ένα... ξεροκόμματο εξουσίας κι αυτοί του έλεγαν πως είναι ο... θεός τους και ο... ηγέτης που θα κυβερνούσε μετά τον Παπανδρέου!! Έτσι στήθηκε το παιχνίδι σε μια εποχή που ο... “πράσινος ήλιος” είχε γίνει σύμβολο κονόμας για ορισμένους. Μίζες, συμβάσεις, εξοπλισμοί ανακατεμένα με θολές θεωρίες, είχαν στήσει το πιο τρελό σχέδιο εξαπάτησης ενός λαού που τώρα υποφέρει γιατί πρέπει να πληρώσει τα... σπασμένα και τα... κλεμμένα.

Τα όσα θα αποκαλύπτονται στο εξής μόνο οργή και θρίψη θα προκαλούν σ’ όσους πίστεψαν ότι οι... Ακίδες θα... σήκωναν τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα είναι για... φτηνή κατανάλωση...

H... ΟΔΗΓΙΑ

Τους βλέπω ικανούς μετά το μπαράζ απειλών για επιστροφή στη δραχμή, να εκδόσουν και οδηγία για το “τι ψηφίζουμε”.

Παρακαλούμε μόνο να είναι στα Ελληνικά για να την καταλάβουμε...

ΟΙ ΟΡΟΙ

Ναι, το βλέπουμε τώρα κι αυτό! Ο Βενιζέλος που έβαλε την υπογραφή του κάτω από το μνημόνιο χαρακτηρίζει τώρα ως “δυσμενείς” τους όρους του!

Βρε χρυσέ μου άνθρωπε θα μας τρελάνεις; Τότε που τους υπέγραφες δεν κατάλαβες ότι ήταν δυσμενείς; Δεν το πιστεύω να... διέφυγαν της προσοχής του. Εκτός κι αν δεν τους διάβασε κι αυτός όπως ο Χρυσοχοΐδης. Ούτε κι αυτό το θεωρώ πιθανόν.

Ε, η άλλη εκδοχή είναι να μας... δουλεύει! Λέτε;

H... ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Το πάνε από ‘κει, το κρύβουνε από ‘δω τα “συντρόφια” του ΣΥΡΙΖΑ και δεν λένε “νέτα-σκέτα” πώς θα βρεθούν λεφτούλια για να γεμίσουν τα ταμεία. Καλά την... κολοκυθιά μάς παίζουν ή έχουν άλλο στο νου τους και δεν το λένε;

THN KYΡΙΑΚΗ

Τα... ρέστα τους θα δώσουν τα κυριακάτικα φύλλα με τις δημοσκοπήσεις. Τέσσερις ή πέντε θα βγουν στον αέρα για να ‘χουμε να κάνουμε μελέτες.

Εμείς από δω (όπως και στις προηγούμενες εκλογές) θα σας δώσουμε την γεύση από τα γκάλοπ των ξένων πρεσβειών που είναι και τα αληθινά...

ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ

Εμείς το ξέραμε (και το είχαμε γράψει) πως κάποιοι “κουκουλοφόροι” έδιναν ιδέες και προτάσεις στην Τρόικα. Αυτοί την δουλειά τους έκαναν και τα συμφέροντά τους εξυπηρετούσαν.

Αυτοί όμως που τα νομοθετούσαν όλα αυτά τι ρόλο έπαιζαν;

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ

Απορριπτική ήταν τελικά η απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση υπαγωγής της Χ. Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας θα μπορούν κανονικά να ζητήσουν μέσω της δικαστικής οδού τους μισθούς που τους οφείλονται και η εταιρεία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της.

Μάνια μου έχασες...

Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ

Στο ΛΑΟΣ προσχώρησε το κόμμα των αποστράτων!

Έτοιμοι για την... Κορυτσά...

ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Εξόρμηση στις εφορίες ξεκινά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον μηχανισμό του υπουργείου για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και για την ταχεία εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να αντιστραφεί η αρνητική τάση των εσόδων.

Καλά, βλέπουν ότι υπάρχουν λεφτά;

ΠΩΣ;

Mετά από δύο χρόνια απουσίας η Ντόρα θα βρεθεί ξανά σήμερα μπροστά στο “γαλάζιο ακροατήριο” (στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ).

Συμβολικά η συνδιάσκεψη γίνεται στον ίδιο χώρο στον οποίο κάποτε ο Καραμανλής είχε υποδεχθεί τον Σουφλιά (που τον είχε διαγράψει) με την φράση: “Γιώργο καλωσόρισες στο σπίτι σου”.

Σήμερα ποιος και πώς θα καλωσορίσει την “ψηλή”;

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ

Με ποίημα που τιτλοφορείται «Η ντροπή της Ευρώπης» επέλεξε να παρέμβει ο γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας στη σοβούσα συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και τη στάση που τηρεί απέναντί της η Ευρώπη.

Η Ευρώπη, γράφει ο Γκρας, βάζει την Ελλάδα, «τη χώρα στην οποία οφείλει το πνεύμα της», στο «ικρίωμα και την καταδικάζει σε φτώχεια».

«Από τη χώρα που σου έδωσε το λίνκο και βρίσκεται κοντά στο χάος, μένεις μακριά» γράφει ο Γκρας απευθυνόμενος στην Ευρώπη. «Με το ζόρι γίνεται ανεκτή η χώρα της οποίας οι συνταγματάρχες κάποτε έβρισκαν ανοχή ως σύμμαχοι».

«"Πιες, επιτέλους, πιες!", αλλά ο Σωκράτης σου επιστρέφει με οργή γεμάτο το ποτήρι» γράφει ο Γκρας, συνεχίζοντας «για εσένα η Αντιγόνη φοράει μαύρα και πενθεί ο λαός που σε φιλοξένησε». Και κλείνει με την προφητεία ότι η Ευρώπη «θα μαραζώσει χωρίς πνεύμα» αν λείψει η Ελλάδα.

Τα είπε όλα ο γίγαντας Γκύντερ!