Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (Fai) ανέλαβε χθές την ευθύνη της επίθεσης κατά του διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, την περασμένη Δευτέρα στη Γένοβα.

Με προκήρυξη της, η οργάνωση Fai-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, ανέλαβε την ευθύνη για τον τραυματισμό του Αντινόλφι και αναγγέλλει άλλες τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελληνίδα αναρχική Όλγα Οικονομίδου και άλλων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές.

«Υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος νέων ένοπλων επιθέσεων» αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση, η εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα, μετά την προκήρυξη της FAI/Πυρήνας Όλγα που έφτασε χθες στα γραφεία της.

Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία αναγγέλλει άλλες τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Nταμιάνο Μπολάνο, Γιώργο Νικολόπουλου, Παναγιώτη Αργυρό, Γεράσιμο και Χρήστο Τσάκαλο, Μιχάλη Νικολόπουλο, , Χάρη Χατζημιχελάκη και σε εκείνο της Όλγας Οικονομίδου. «Τα φυλακισμένα αυτά αδέλφια και η αδελφή μας αυτή, μας έδωσαν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα για να παλέψουμε» αναφέρει η οργάνωση Fai-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

«Οι αναρχικοί αυτοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι ανάγκη να περιμένει κανείς την κατάλληλη στιγμή για τον λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά ότι πρέπει να πληγούν, ούτως ή άλλως, κάποια σύμβολα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως θεωρήθηκε ο Ρομπέρτο Αντινόλφι, της Αnsaldo Energia, του ομίλου Finmeccanica. Πρόκειται για μια αλλαγή στρατηγικής και είναι πιθανό, αν όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε ένα γενικότερο σχέδιο, να έχουμε στο μέλλον και νέες επιθέσεις» τονίζει η Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Όπως γράφει το κείμενο «κουτσάναμε τον Αντινόλφι στη Τζένοβα τη Δευτέρα, ένα διευθυντή που υποβιβάζει την περιβαλλοντική επίδραση των πυρηνικών και την καταστροφή από τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Με χαρά γεμίσαμε τον γεμιστήρα του όπλου. Το ότι το πιάσαμε στο χέρι μας, επιλέξαμε και ακολουθήσαμε έναν στόχο, συντονίσαμε χέρι και μυαλό ήταν απαραίτητα βήματα. Αγαπούμε τρελά την ελευθερία και δε θα απαρνηθούμε ποτέ την επανάσταση. Μέχρι να καταστραφεί πλήρως το κράτος και η βία του».

Όταν πυροβολήθηκε στα πόδια ο Αντινόλφι προφανώς όχι για να δολοφονηθεί αλλά για να φοβηθεί, οι «Ένοπλες Προλεταριακές Ομάδες» ανάρτησαν κείμενο στο διαδίκτυο όπου εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους σε όποιον αποφάσισε να επιτεθεί στον Ιταλό διευθύνοντα σύμβουλο. Την ίδια ώρα οι ιταλικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα γύρω από ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με την προσπάθεια ανασύστασης και των «Νέων Ερυθρών Ταξιαρχιών» οι οποίες πριν λίγα χρόνια είχαν διακηρύξει «ταξικό πόλεμο μακράς διαρκείας» και «επίθεση στην καρδιά του κράτους».