Με 24 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 1 στα πλέι – οφ ο Ανδρέας Στρατήγης αποτελεί μια από τις ελπίδες του Αλμυρού για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου της Α1 ΕΠΣΗ μετά τη νίκη – πρόκριση με 4 – 2 επί του Κόρακα στον ημιτελικό.

Στον αυριανό τελικό, την ομάδα του Γαζίου περιμένει η ΑΕΚ που έκοψε πρώτη το νήμα στην κανονική περίοδο και πηγαίνει για δυο αποτελέσματα καθώς και με ισοπαλία αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, με τον έμπειρο επιθετικό να τονίζει ωστόσο ότι θα έχει στις πλάτες της μεγαλύτερο άγχος. «Το άγχος το έχει η ΑΕΚ. Μπήκαμε στα πλέι οφ με στόχο να προκριθούμε στον τελικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε και το πρωτάθλημα».

Ο πρώτος σκόρερ του Αλμυρού επισημαίνει στην «Π» ότι οι «πορτοκαλί» πριν φτάσουν στον αυριανό τελικό έφεραν με επιτυχία δυο ακόμα ... «τελικούς» κόντρα σε Αστέρα Μυρτιάς και Κόρακα στους οποίους πιστοποίησαν την αγωνιστική τους ανωτερότητα.

«Και τα δυο παιχνίδια τα αντιμετωπίσαμε ως τελικούς, δίνοντας μεγάλη προσοχή. Δείξαμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα τόσο από τον Αστέρα όσο και από τον Κόρακα, ενώ εκτός από την αγωνιστική ανωτερότητα φάνηκε ότι είχαμε και ψυχικά αποθέματα καθώς και στα δυο παιχνίδια μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά στη συνέχεια ανατρέψαμε το αποτέλεσμα και πήραμε τη νίκη». Σε ό,τι έχει να κάνει με τα στοιχεία που θα κρίνουν τον τελικό ο Ανδρέας Στρατήγης στέκεται στη σωστή διαχείριση της κούρασης, έχει την προσωπικότητα και τη θέληση για τη νίκη, ενώ «ακτινογραφώντας» τις δυο ομάδες επισημαίνει: «Παίζει η καλύτερη επίθεση με την καλύτερη άμυνα. Δύσκολα μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας όμως πιστεύω ότι θα παίξει ανοικτά όπως κι εμείς που είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε καθώς θέλουμε μόνο νίκη».

• Τον αυριανό τελικό θα διαιτητεύσει ο κ. Μουρτζάκης με βοηθούς τους κ.κ. Κουράκη, Τρουλινό.