-Ένοχο για τη μία εκ των τεσσάρων κατηγοριών αμέλειας που σχετίζονται με την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος το 2008 έκρινε το Ειδικό Δικαστήριο της Ισλανδίας τον πρώην πρωθυπουργό Γκέιρ Χάαρντε, χωρίς να του επιβάλλει ποινή.

- Μεγάλο μέρος των τηλεφωνικών συνομιλιών της Ρούμπι Καρίμα, πρωταγωνίστριας του σκανδάλου των πάρτι μπούγκα-μπούγκα στη βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δημοσιεύει στον διαδικτυακό της τόπο η Repubblica.Στα τηλεφωνήματα αυτά, αναφέρει μεταξύ των άλλων: «ο Σίλβιο έχει ξετρελαθεί μαζί μου, θα μου δώσει ότι ζητήσω, φτάνει να μην μιλήσω με τους δημοσιογράφους, που με ψάχνουν αδιάκοπα».

- Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε διάφορες περιοχές της Συρίας, παρά την παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ (σε άλλες περιοχές πάντως από αυτές των συγκρούσεων) οι οποίοι εποπτεύουν την εφαρμογή της εκεχειρίας.

- Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Μπαχρέιν μετά την κηδεία ενός διαδηλωτή που βρέθηκε νεκρός το Σαββατοκύριακο.

- Η ολλανδική κυβέρνηση υπό τον Μαρκ Ρούτε, έναν από τους σκληρότερους επικριτές των δημοσιονομικά «απείθαρχων» κρατών, παραιτήθηκε χθες αποτυγχάνοντας να συμφωνήσει επί του δικού της πακέτου λιτότητας σε συμμόρφωση με τις επιταγές των Βρυξελλών.

- Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που κατέθεσε ξανά χθες είπε ότι στις 22 Ιουλίου «έχασε τα πάντα», όλους τους φίλους και την οικογένειά του. Τόνισε ότι καταλαβαίνει την απώλεια που επέβαλε στις οικογένειες των θυμάτων.Ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο «αθώων πολιτών» στην επίθεση στο Όσλο, λέγοντας ότι επρόκειτο για περαστικούς και όχι για άτομα με πολιτικές διασυνδέσεις.