
Την ώρα που δεκάδες ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι συνωστίζονται στα κομματικά γραφεία για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι εν ενεργεία βουλευτές περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων ετών καθώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πιο σκληρή πραγματικότητα, στην ενδοχώρα και την πόλη.
Οι βουλευτές εισπράττουν την γκρίνια και τα δικαιολογημένα εν πολλοίς παράπονα του κόσμου που περιμένει λύσεις στα προβλήματά του και υλοποίηση των υποσχέσεων που του είχαν δοθεί.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι βουλευτές δεν μπορούν πλέον να βγουν σε περιοδείες αφού μια σειρά από μεγάλα προβλήματα παραμένουν άλυτα: στην ύπαιθρο κοντά στην εγκατάλειψη, τις ανύπαρκτες υποδομές και την μιζέρια στον σχεδιασμό για τους αγρότες ήρθαν να προστεθούν τώρα και οι επιδοτήσεις που δεν δόθηκαν!
Χιλιάδες οικογένειες περιμένουν ακόμη την επιδότηση του λαδιού, ενώ δεν γνωρίζουν-και κανένας δεν μπορεί να τους πληροφορήσει-γιατί «κόπηκαν» και πότε θα εισπράξουν τα χρήματά τους , με τα οποία περιμένουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Είναι οργή λαού, την οποία οι τοπικοί βουλευτές δεν συναντούν μόνο στην ύπαιθρο, αλλά και στην πόλη. Εδώ τα προβλήματα είναι διαφορετικά, αλλά εξίσου μεγάλα.
Η ανεργία ατόμων ακόμη και με σπουδαία προσόντα και εξαιρετικές σπουδές, τα χάλια της αγοράς λόγω έλλειψης ρευστού, τα προβλήματα από τον τουρισμό και την ταλαιπωρία από τα έργα που γίνονται σε πολλές περιοχές πάλι στους βουλευτές ξεσπούν!
«Πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να τους μιλήσουμε καν. Αρχίζουν και μας τα ψέλνουν. Ακόμη και για θέματα που δεν ευθυνόμαστε εμείς» είπε στην «Π» βουλευτής, από τους πιο δραστήριους του νομού μας.
Στην πραγματικότητα υπάρχει και μερίδιο ευθύνης στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους που σε αρκετές περιπτώσεις οι προεκλογικές σειρήνες τους έκαναν να δώσουν υποσχέσεις.
Υποσχέσεις που αφορούσαν είτε διορισμούς(πχ στη Δημοτική Αστυνομία) που δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν , είτε παρεμβάσεις(πχ στις επιδοτήσεις) που ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους και έξω από τις αρμοδιότητές τους.
Φυσικά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι λόγω και της πολιτικής συγκυρίας και της αναγγελίας του «κοινωνικού πακέτου»(χρήματα, αυξήσεις, διορισμοί κπλ) έχουν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες στον κόσμο και είναι επόμενο εκείνοι που πληρώνουν το μάρμαρο να είναι οι βουλευτές.

