Μια αλλιώτικη παρουσίαση έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, όπου η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο « Το παραμύθι της βροχής» της Τέσυς Μπάιλα.

Φίλοι, αναγνώστες , άγνωστοι άνθρωποι , πρόσωπα χαρούμενα , ήρεμα με ένα ποτήρι λευκό κρασί ήταν όλοι μαζί μια παρέα που τους παρέσυρε η μουσική του Νίκου Γουλανδρή μέσα από ένα βίντεο που έδειχνε εικόνες ενός άλλου κόσμου .

Η Χριστίνα Μπασιούρη ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής της Τέσυς Μπάιλα με μια απίθανη παρουσίαση και η συγγραφέας συνεπήρε το κοινό με το λόγο της και τα "μυστικά" της.



“Το παραμύθι της βροχής”

Η Χριστίνα είναι μια αρχαιολόγος η οποία μετά από μια σειρά προσωπικών προβλημάτων που απειλούν τις ψυχικές της ισορροπίες αποφασίζει να φύγει σε ένα ταξίδι μακρινό, ένα ταξίδι που την πηγαίνει στη μακρινή Ιαπωνία. Διαλέγει την φυγή όχι για να οδηγηθεί σε μια προσωπική λύτρωση αλλά ως το όχημα εκείνο που θα της επιτρέψει να φτάσει στην αυτογνωσία, θα την βάλει στο ιδιωτικό της μονοπάτι που οδηγεί σε μια συνάντηση με το πεπρωμένο που δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί. Επί της ουσίας η Χριστίνα είναι ο ένας πόλος της ιστορίας, εκείνος που σηματοδοτεί την ελληνική κουλτούρα. Πρόκειται για ένα σύμβολο, αυτό του ανθρώπου που πάντοτε επιζητά την πνευματική του ισορροπία, την αυτογνωσία την ρωμαλέα αυτοδιάθεση. Στο Παραμύθι της Βροχής η Χριστίνα ταυτίζει το ταξίδι της αυτό με την αυτογνωσία και την ελευθερία με τη γνώση κι όταν πλέον επιστρέψει θα έχει βρει νέους δρόμους αισιοδοξίας για τη ζωή. Έτσι επιλέγει να φύγει στην Ιαπωνία επειδή μια μεγάλη φιλία την περιμένει. Ένας άνθρωπος που θα σταθεί δίπλα της και θα της δείξει εκ νέου τα πράγματα, κάνοντας την ικανή να βλέπει με νέα ματιά όλα όσα έως τότε καθόριζαν τη ζωή της.

Αν και το βιβλίο είναι βασισμένο σε αληθινούς χαρακτήρες η Χριστίνα είναι ένα μυθιστορηματικό πρόσωπο κατασκευασμένο απολύτως από εκείνο το υλικό που χτίζονται οι ήρωες για να εξυπηρετήσουν τις προθέσεις ενός συγγραφέα.