Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Χανίων για την υπόθεση της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Ηράκλειο, Κατερίνας Κονιδάκη, η οποία ακριβώς πριν από ένα χρόνο έχασε την ζωή της όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της σαν «βολίδα» το όχημα που οδηγούσε νεαρός Χανιώτης.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά και από σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας, Γιώργος Γιαχνάκης και Ανδρέας Λιανέρης, άσκησε σε βάρος του 21χρονου οδηγού ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε ο θάνατος της κοπέλας. Όπως αναφέρεται, ο νεαρός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν είχε δίπλωμα, ενώ επιδιδόνταν σε συνεχείς προσπεράσεις, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα σε έναν στενό δρόμο με ελάχιστη ορατότητα. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της οικογένειας, «η δίωξη που ασκήθηκε είναι ορθή με βάση τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας και ευελπιστούμε η πορεία της υπόθεσης να είναι αντίστοιχη με την δίωξη».
Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας εξακολουθεί να βιώνει τον δικό της Γολγοθά. Ο χαμός της Κατερίνας παραμένει για τους στενούς συγγενείς της ισχυρό πλήγμα. Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου, που όπως αναφέρεται, επέδειξε εγκληματική οδηγική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να τους στερήσει το παιδί τους.
Η 21χρονη Κατερίνα ήταν φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά που είχε όλη την ζωή μπροστά της. Την μοιραία νύχτα, 9 Απριλίου 2011 επέστρεφε από δείπνο μαζί με δύο φίλους της. Τίποτα δεν προμήνυε την τραγική κατάληξη της νυκτερινής εξόδου τους. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα γέλια της παρέας, μετατράπηκαν σε θρήνο. Η Κατερίνα έχασε την ζωή της ενώ οι δύο φίλοι της υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στο δρόμο από την πόλη των Χανίων προς το αεροδρόμιο.
Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι ενώπιον της Δικαιοσύνης,
-ο νεαρός Χανιώτης οδηγούσε το αυτοκίνητο του υπό την επήρεια αλκοόλ, του οποίου η ποσοστιαία περιεκτικότητα στο αίμα του ήταν 1,89 ανά λίτρο, ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι 0,25 ανά λίτρο αίματος. Ήταν δηλαδή 7,5 φορές πάνω από την επιτρεπόμενη από το νόμο ποσότητα για τους οδηγούς.
-Οδηγούσε χωρίς να έχει άδεια ικανότητας οδηγού, ούτε στοιχειώδη πείρα περί την οδήγηση.
-οδηγούσε μεταμεσονύκτια ώρα σε δρόμο μη φωτιζόμενο, στενό γεμάτο στροφές, χωρίς ορατότητα και με πυκνή κυκλοφορία, επιχειρώντας συνεχείς προσπεράσεις στα προπορευόμενα οχήματα, κινούμενος (σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων) προς διευκόλυνση του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ελάχιστο χρόνο πριν από την μοιραία σύγκρουση.
-την επίδικη και μοιραία σύγκρουση προκάλεσε η αιφνίδια απροειδοποίητη παντελώς αδικαιολόγητη αλλά και ιλιγγιώδης, δίκην εκτοξευθείσης τορπίλης, είσοδος του στο ρεύμα πορείας του θύματος και ο εμβολισμός του οχήματος που οδηγούσε η άτυχη κοπέλα.
Στο υπόμνημα επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι από την όλη συμπεριφορά του οδηγού προκύπτει ότι αν και γνώριζε το ενδεχόμενο να συγκρουστεί με κάποιο όχημα στο αντίθετο ρεύμα, εντούτοις αδιαφορούσε προκλητικά μέχρι την στιγμή του δυστυχήματος. «Έδινε ως φαίνεται προτεραιότητα όχι στις ζωές των άλλων που η πρωτοφανής συμπεριφορά του έθετε σε θανάσιμο κίνδυνο, αλλά στην «ικανοποίηση» της δικής του ματαιοδοξίας και επιδειξιομανίας».