Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Στην φυλακή βρίσκεται πλέον η γυναίκα-αράχνη, η 39χρονη που εμφανιζόταν ως δικηγόρος της Εθνικής Τράπεζας, υπεύθυνη στο τμήμα διεξαγωγής πλειστηριασμών κατασχεμένων ακινήτων, εξαπατώντας δεκάδες πολίτες μεταξύ των οποίων και έναν Ηρακλειώτη επιχειρηματία.
Υπολογίζεται ότι η 39χρονη είχε αποσπάσει από τα θύματα της περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι σε βάρος της εκκρεμούν-όπως έχει γίνει γνωστό-περισσότερες από 500 μηνύσεις!
Τους έπειθε ότι μπορεί να μεσολαβήσει να “χτυπήσουν” σε πλειστηριασμούς ακόμα και ακίνητα-φιλέτα σε χαμηλή τιμή, με την ίδια να εισπράττει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα για την …μεσολάβηση της.
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει τον περασμένο Δεκέμβριο η “Π” μετά την μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος της 39χρονης, αλλά και κατά παντός υπευθύνου Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, ο οποίος είχε πέσει θύμα της δράσης του κυκλώματος. Η 39χρονη τον είχε πείσει ότι μπορεί να “χτυπήσει” σε πλειστηριασμό το καφέ-ρεστοράν “Rich” στην Γλυφάδα, το οποίο αποτελεί στέκι των επωνύμων και της νεολαίας.
Ο Ηρακλειώτης, ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια “στην πιάτσα”, πείστηκε να δώσει στην υποτιθέμενη δικηγόρο το ποσό των 100.000 ευρώ ως προκαταβολή για να κατοχυρώσει τον πλειστηριασμό του σούπερ ακινήτου. Τον επιχειρηματία έφεραν σε επαφή με την υποτιθέμενη δικηγόρο γνωστοί του, οι οποίοι είχαν ακούσει για εκείνη. Η «δικηγόρος» τους διαβεβαίωσε με κάθε επίσημο τρόπο ότι μπορούσε να συμβάλει ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων, να βρεθούν χρήματα να σταματήσει η σχετική διαδικασία και έτσι να μπορέσει κάποιος να το αγοράσει με πολύ λιγότερα χρήματα από την πραγματική του αξία.
Ωστόσο για να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, ήταν απαραίτητη η προκαταβολή ενός ποσού ώστε εκείνη να μπορέσει να σταματήσει την εκτέλεση, να πάρει το φάκελο από την τράπεζα, να άρει την προσημείωση ή όποιο άλλο βάρος είχε το ακίνητο, ώστε μετέπειτα με τις γνωριμίες της μέσα στην τράπεζα, να το χρησιμοποιήσει ως εμπράγματη ασφάλεια, να συντάξει συμβόλαια κυριότητας επί του ακινήτου, να εγκριθεί δάνειο και να εκταμιευθεί αυτό με την προσημείωση του ακινήτου, ώστε να γίνει τελικώς η πλήρης αποπληρωμή της συνολικής αξίας του ακινήτου από το νέο ιδιοκτήτη.
Στο ραντεβού που έγινε παρουσία μαρτύρων και από τις δύο πλευρές, η «δικηγόρος» έπεισε τον Ηρακλειώτη ότι θα έπρεπε άμεσα να δώσει την προκαταβολή καθώς ο πλειστηριασμός του ακινήτου είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να περιμένει να παρουσιαστεί κάποιο άλλος.
Για να τον πείσει για την αξιοπιστία της, δέχθηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση-η οποία θεωρήθηκε στο ΚΕΠ Περιστερίου- ότι είχε παραλάβει ως προκαταβολή το ποσό των 100.000 ευρώ για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου. Ανέφερε μάλιστα ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης της τράπεζας, θα υποχρεωνόταν να επιστρέψει τα χρήματα στον δικαιούχο, επικαλούμενη το όνομα συγκεκριμένης συμβολαιογράφου Αθηνών.