Το τσουχτερό κρύο που σε πολλές ορεινές περιοχές άγγιξε ακόμη και τους μηδέν βαθμούς Κελσίου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής κακοκαιρίας στην Κρήτη, η οποία όμως δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, τα οποία όμως μέχρι χθες το βράδυ περιορίζονταν σε κάποιες κατολισθήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης στη διάρκεια της ημέρας.

Εκχιονιστικά μηχανήματα ήταν σε επιφυλακή και άνοιγαν οδικές αρτητίες οι οποίες ήταν πιο ευάλωτες και έκλειναν λόγω της χιονόπτωσης σε περιοχές στη χώρα Σφακίων από τ΄Ασκύφου μέχρι την Ίμπρο, στο ύψος των Λάκκων, καθώς και στο δρόμο για τον Ομαλό από το ύψος του Σέμπρωνα.

Τα πλοία από το λιμάνι του Ηρακλείου αναχώρησαν κανονικά χθες το βράδυ με προορισμό τον Πειραιά αφού οι άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ που έπνεαν προχθές, κόπασαν με αποτέλεσμα να αρθεί το απαγορευτικό απόπλου των προηγούμενων ημερών . Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όλες οι πτήσεις έγιναν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τον αερολιμενικό έλεγχο του “Νίκος Καζαντζάκης”.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου τα εκχονιστικά μηχανήματα δούλευαν πυρετωδώς στη διάρκεια της ημέρας για να μην κλείσουν οι δρόμοι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το χωριό Ζένια μέχρι και τα όρια του Οροπεδίου Λασιθίου χρειάζονται αλυσίδες για τις μετακινήσεις των οχημάτων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γινόταν η κυκλοφορία και στον ορεινό Μυλοπόταμο, όπου ήταν απαραίτητη όμως η χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων λόγω της χιονόπτωσης.

Σχολεία

«Λουκέτο» λόγω καιρού έβαλαν χθες πολλά σχολεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, μονάχα στο νομό Ηρακλείου λειτούργησαν όλες οι σχολικές μονάδες.

Έτσι, χθες παρέμειναν κλειστά σχολεία στις περιοχές Ανώπολη, Ασκύφος, Κάνδανος, Έλος, Ροδοβάνι, Σφακιά, Παλαιόχωρα του νομού Χανίων, Ανώγεια, Λειβάδια, Απόστολοι, Φουρφουρά, Καλυβος, Αγιος Μάμας, Γαράζο, Αξός, Απλαδιανά, Συβριτός, Κράνα του νομού Ρεθύμνου και Τζερμιάδο και Αγιος Γεώργιος του νομού Λασιθίου.

Καιρός

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός για σήμερα θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου ενώ θα πνέουν άνεμοι εντάσεως τεσσάρων μποφόρ.