Σφοδρή επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ εξαπολύει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αναφορικά με το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων στην αλυσίδα καταστημάτων Αριάδνη ΑΒΕΕ.
Το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζει πως το ΠΑΜΕ δεν βρέθηκε ούτε μία στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων όταν υπήρχαν πραγματικά προβλήματα στην εταιρία, ενώ σ’ αυτή τη χρονική στιγμή επιχειρεί να καπηλευτεί τους αγώνες των εργαζομένων αλλά και του Εργατικού Κέντρου επενδύοντας στο πρόβλημα και όχι στη λύση του.
Ταυτόχρονα το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζει πως οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ που εργάζονταν στην Αριάδνη, αντιδρούν τώρα, αφού πρώτα όμως εγκατέλειψαν τους αγώνες τους και διασφάλισαν το εργασιακό τους μέλλον κάπου αλλού. Επιπρόσθετα, σκληρή κριτική ασκεί το Εργατικό Κέντρο στους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως δεν αντέδρασαν ούτε μία στιγμή όταν πραγματοποιούνταν εκβιαστικές μειώσεις μισθών στα μέσα που πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα και κατά συνέπεια και στο ΠΑΜΕ.
«Έξι μήνες οι υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές του ΚΚΕ της Αριάδνη ΑΕΒΕ πού ήταν; Έφυγαν σαν ποντίκια, βλέποντας το καράβι να βουλιάζει, αφήνοντας τους εργαζόμενους αβοήθητους, παραπληροφορώντας τους και οδηγώντας τους στο απόλυτο κενό» τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, όπου προστίθεται:.
«Για άλλη μια φορά οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΚΚΕ, επενδύουν στο πρόβλημα και όχι στην λύση των προβλημάτων των εργαζομένων.Αλήθεια γιατί τόσο καιρό δε προκήρυσσαν κάποια απεργιακή κινητοποίηση στην Αριάδνη ΑΕΒΕ; Τώρα που παρενέβη το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, προκηρύσσοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, θυμήθηκαν το ρόλο τους;
Συνιστούμε στους συναδέλφους του ΠΑΜΕ να εγκαταλείψουν τις λασπολογίες και τις προβοκάτσιες σε βάρος των συνδικάτων και να σταματήσουν να επενδύουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε με τους εργαζόμενους της Αριάδνης ΑΕΒΕ για την ανατροπή της εκ περιτροπής εργασίας και δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε σπιθαμή από τα εργασιακά κεκτημένα τους».
Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ εκδίδουν σχετική ανακοίνωση, με την οποία δηλώνουν στο πλευρό των εργαζομένων της Αριάδνη και υποστηρίζουν πως συντάσσονται με τον αγώνα τους.
Η Ένωση υποστηρίζει πως οι εργαζόμενοι με τις διεκδικήσεις τους, είναι ήδη νικητές, τονίζοντας μάλιστα πως «έχουν πλάι τους την εκφρασμένη συμπαράσταση και αλληλεγγύη δεκάδων μαζικών φορέων και την καθημερινή παρουσία δεκάδων εργαζομένων από άλλους κλάδους, μαθητών και φοιτητών.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες! Οι εργαζόμενοι δεν είναι αυτοί που θα κλείσουν την επιχείρηση!» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπου και προστίθεται: Το αξιοσημείωτο είναι ότι την πρόταση προς τους εργαζόμενους έφερε ο Στ. Βοριάς, γραμματέας του ΕΚΗ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ως κάλος αγγελιοφόρος της εργοδοσίας. Μάλιστα αποκαλύφτηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού καμία εξουσιοδότηση δεν είχαν αυτός και ο Σ.Βαρδακης, πρόεδρος του ΕΚΗ και επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, για διαπραγμάτευση».
Οι εργαζόμενοι ωστόσο, παρά τις υφιστάμενες πολιτικές κόντρες, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

