Ούριος άνεμος πνέει στο “Ηράκλειο” μετά και την 4η νίκη της ομάδας και όλα δείχνουν πως θα εξασφαλίσει σχεδόν άνετα την παραμονή του στην κατηγορία.

Δεν είναι μόνο οι τέσσερις νίκες, “η συγκομιδή νικών είναι πολύ καλή”, μας τόνισε χθες ο προπονητής Γιώργος Μακράκης, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα με τις προσθήκες των Τζόνσον και Παπαδάτου αλλά και την σταδιακή άνοδο όλων των παικτών, παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο εν σχέσει με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ένα πρόσωπο που έδωσε την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή και τώρα με το 74-71 επί του Ιωνικού Ν.Φ.

Τα λάθη όμως στο τέλος από τον άπειρο Μπατή - αν και ο ίδιος με δύο βολές έδωσε τη νίκη - καρδιοχτύπησαν την ομάδα και αυτό προβληματίζει.

“Μπορεί να κερδίσαμε αλλά δεν πρέπει να πετάμε τις μπάλες έξω. Δηλαδή να κάνουμε τόσα λάθη στο τέλος. Μπορούσαμε από δικά μας λάθη να είχαμε χάσει. Γιʼ αυτό δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε”, λέει με σοβαρότητα ο κόουτς ο οποίος δίνει το σύνθημα.

“Δεν κοιτάμε να κάνουμε 8-9 νίκες. Απλά θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν είμαστε ακόμα μία έτοιμη ομάδα για να ξέρουμε τί περιμένουμε από αυτήν. Θέλουμε δουλειά και προσπάθεια”, υπογραμμίζει.

Το “Ηράκλειο”, λοιπόν, έκανε το 4ο βήμα για την σωτηρία του χάρη στον Κέντρικ Τζόνσον που πέτυχε 28 π. με 4/9 τριπ. και στην πολύ καλή παρουσία που είχαν Μπάτζικ, Πέττας.

Ο Ιωνικός με βολή του Ασημακόπουλου μείωσε σε 72-71 7ʼʼ πριν το τέλος αλλά ο Μπατής ήταν εύστοχος στις βολές ενώ το τρίποντο στην εκπνοή του Μποσγανά ήταν εκπρόθεσμο μια και είχε “καθυστερήσει” τη μπάλα να φτάσει στα χέρια του Μπάροου.