«Διπρόσωπος» εμφανίζεται ο Εργοτέλης στο φετινό πρωτάθλημα μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκα.
Στο Παγκρήτιο «φορά» το καλό του πρόσωπο δείχνοντας συνέπεια θετικών αποτελεσμάτων, όμως μακριά απʼ αυτό δε μπορεί να πάρει αυτό που θέλει.
Αυτό το δεδομένο αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο σε σύγκριση μάλιστα με τις αντίστοιχες επιδόσεις του τα προηγούμενα χρόνια σʼ αυτούς τους τομείς.
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη «σπάσει» ρεκόρ στην εντός έδρας συγκομιδή τους στον πρώτο γύρο παρά το γεγονός ότι υπολείπεται ακόμα ένας αγώνας στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ στον αντίποδα με συμπληρωμένη την εκτός έδρας παρουσία τους στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έχουν τη 2η χειρότερη συγκομιδή της ιστορίας τους στην Αʼ Εθνική.
Κάπως έτσι εξηγείται και η παρουσία τους στη μέση της βαθμολογίας καθώς οι δυο ...ακραίες παρουσίες αλληλοεξουδετερώνονται.
Στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης έχει μαζέψει 14 βαθμούς μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη στα 7 χρόνια πορείας στην Αʼ Εθνική, με 2η καλύτερη τους 12 βαθμούς που είχε συλλέξει πέρυσι και πρόπερσι. Στον αντίποδα χειρότερη εντός έδρας συγκομιδή για την κρητική ομάδα στον πρώτο γύρο ήταν την περίοδο 2007 – 08 όταν είχε πάρει μόνο 4 πόντους σε μια χρονιά που η παραμονή κερδήθηκε την τελευταία αγωνιστική.
Αν οι «κιτρινόμαυροι» κερδίσουν και την Ξάνθη την ερχόμενη Τετάρτη θα κλείσουν τον πρώτο γύρο με 17 (!) βαθμούς στην έδρα τους, στην οποία έχουν κερδίσει τους ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Δόξα Δράμας, έχουν φέρει ισοπαλία με τους Άρη και Παναιτωλικό και έχασαν μόνο από τον Ολυμπιακό.
Τα πράγματα αλλάζουν όμως άρδην μακριά από το Παγκρήτιο καθώς ο Εργοτέλης έχει συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς κερδίζοντας μόνο το Λεβαδειακό, φέρνοντας ισοπαλία με τον Πανιώνιο και χάνοντας από τους ΑΕΚ, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Κέρκυρα και Ατρόμητο.
Σε ορισμένα απʼ αυτά τα αποτελέσματα βέβαια έβαλε και η διαιτησία το ...χεράκι της στη διαμόρφωση τους όπως στην Κέρκυρα και το Περιστέρι, όμως η συγκομιδή του Εργοτέλη είναι η δεύτερη χειρότερη της ιστορίας του στον πρώτο γύρο πίσω από τη χρονιά 2006 – 07 όταν είχε φέρει μόλις δυο ισοπαλίες ενώ είχε χάσει 6 φορές, παίρνοντας 2 βαθμούς. Στο άλλο άκρο καλύτερη συγκομιδή εκτός έδρας στον πρώτο γύρο καταγράφηκε την περίοδο 2008 – 09 όταν ο Εργοτέλης είχε συγκεντρώσει 10 βαθμούς.
Από τους αριθμούς, γίνεται βέβαια κατανοητό ότι για να μπορέσει η κρητική ομάδα να έχει δυναμικότερη παρουσία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα πρέπει να κρατήσει μόνο το «καλό» της πρόσωπο που τη χαρακτηρίζει στο Ηράκλειο, αποφεύγοντας τις αναταράξεις που ισχύουν μακριά απʼ αυτό.