Τα είπαν... συντροφικά στον άδειο 6ο όροφο
Είχε πολλά σασπένς η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (για την ακρίβεια ήταν το κάτι άλλο...) από το οποίο την τελευταία στιγμή “κόπηκαν” οι υφυπουργοί της κυβέρνησης για να μην ... ξεφτιλιστεί πολύ το... πράγμα.
Η ομιλία του Γιώργου που πήγε με σχέδιο (να τους... τρελάνει κι αυτούς) διήρκησε μια ώρα και δέκα λεπτά (διαβάζοντάς την φυσικά). Εκλεισε μάλιστα (αφού δεν είχε να πει τίποτα συγκεκριμένο), με την φράση “Θα πράξω και τώρα, όπως έκανα πάντα, το καθήκον μου”.
Πρώτος αντέδρασε ο Λοβέρδος (σαν έτοιμος από καιρό) που ρώτησε:
«Ποιο απ’ όλα τα καθήκοντα θα πράξετε;» (sic).
Ασθμαίνοντας ακολούθηκσε ο Χρυσοχοΐδης που ζήτησε άμεση εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση για ν’ ακολουθήσει ο Βενιζέλος που είπε πως μέχρι τις 15 Ιανουαρίου (το αργότερο...) θα πρέπει να έχουμε τελειώσει (εννοώντας προφανώς - έτσι κατάλαβαν όλοι - ότι ο ίδιος θα πρέπει να είναι αρχηγός) με όλα και οι λύσεις, πρόσθεσε, να είναι καθαρές!
Εντάξει, οι υπόλοιποι επανέλαβαν ό,τι είχαν πει οι... προλαλήσαντες..
Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως για πρώτη φορά στα χρονικά εκκενώθηκε ολόκληρος ο όροφος (ο 6ος) όταν άρχισε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ουδείς μπορεί να πει γιατί...

Ο ΕΡΩΤΑΣ
Για τον έρωτά της με τον Μανώλη Χιώτη μίλησε η Μαίρη Λίντα (φωτό) που όπως παραδέχεται μπορεί να την φλέρταραν πολλοί αλλά εκείνη δεν την συγκινούσε τίποτα καθώς δεν είχε μάτια για άλλον άντρα εκτός από εκείνον.
«Με φλέρταραν πάρα πολλοί. Μπορεί να μην ήμουν καλλονή, αλλά ήμουν γλυκούλα και άρεσα. Εγώ δεν έδινα καμία σημασία γιατί ήμουν τόσο ερωτευμένη με τον Χιώτη που δεν έβλεπα τίποτα.
Αθάνατη εποχή!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
Αίσθηση προκάλεσε στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μια φράση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη (φωτό) λίγο μετά την ασαφή και γενικόλογη πρώτη τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Βγαίνοντας από την αίθουσα της συνεδρίασης ο Απόστολος Κακλαμάνης ρωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους για την τοποθέτηση ΓΑΠ και είπε: «Θα σας τρελάνει ο Παπανδρέου». Το καλύτερο της χρονιάς που φεύγει!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
Ασφαλώς κι αν λειτουργούσε το κράτος, ο Εφραίμ δεν θα βρισκόταν σήμερα στο μάτι του κυκλώνα. Γιατί, μήπως θα μπορούσε να αναπτυχθεί φαινόμενο Κοσκωτά αν υπήρχε κράτος στην Ελλάδα;
Οπως τότε όμως, έτσι και τώρα οι βασικοί υπεύθυνοι που είναι οι πολιτικοί, βγήκαν λάδι...

ΒΡΩΜΙΣΑΜΕ!
Δεν είναι μόνο η πλατεία Ελευθερίας που είναι μέσα στη βρώμα και την δυσωδία.
Είναι και ολόκληρη η περιοχή από την Ανάληψη ως την 25ης Αυγούστου.
Συνεργείο μ’ ένα πλυστικό δεν υπάρχει; Ελεος!

Η ΑΥΞΗΣΗ
Είναι δυνατόν σε τέτοια εποχή κρίσης ν’ αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο στη Χερσόνησο αύξηση πάνω από 50% στα δημοτικά τέλη;
Καλά, κροίσοι κατοικούν εκεί;

ΕΚΛΕΙΣΕ
«Έκλεισε» χθες στο περιθώριο της Επιτροπής Διαβούλευσης η χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου! Η δεύτερη φάση του ΠΣΚΗ θα χρηματοδοτηθεί κατά το ήμισυ από το ΠΕΠ Κρήτης είπε στον Κουράκη ο Αρναουτάκης. Οι δύο τους συζήτησαν για το θέμα κι όπως μου έλεγε συνεργάτης μου που άκουγε από… κοντά το μόνο που απομένει είναι μια ξεκάθαρη επιστολή της Μενδώνη…

ΟΙ... ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Μα πώς το ‘πε χθες στην Επιτροπή Διαβούλευσης ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος; “Τι λέμε για την γραφειοκρατία; Για να περάσουμε ένα έργο ΕΣΠΑ χρειαζόμαστε 6 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και 4 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής”! είπε ο κ.Καλογεράκης. Ετσι θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος;

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μάλλον πρέπει να την ξανασκεφτούν τη σύνθεση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην Περιφέρεια. Η κλήρωση από το σύνολο του εκλογικού καταλόγου είναι μεν δημοκρατική, αλλά καθόλου πρακτική όπως αποδείχτηκε χθες. Δεν είναι εύκολο για ένα π.χ. υπέργηρο που θα κληρωθεί από τη δυτική Κρήτη να έλθει στη συνεδρίαση.Ίσως θα ήταν προτιμότερο να πάνε στη λογική της ιντερνετικής ή επιστολικής διαβούλευσης και μετά όσοι εκεί συμμετέχουν να... κληρωθούν. Να είναι δηλαδή πολίτες που αποδεδειγμένα θέλουν να συμμετέχουν!

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Σημεία ζωής φαίνεται πως εντόπισαν επιστήμονες στην επιφάνεια του τελευταίου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, του Πλούτωνα, ωστόσο επιφυλάσσονται για περισσότερα συμπεράσματα μέσα στα επόμενα χρόνια.
Γρήγορα ψάξτε το θέμα μήπως χρειαστεί να μετοικήσουμε εκεί...

ΤΟ SPIEGEL
Ξαναχτυπά… το περιοδικό Spiegel.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές της Ελλάδας» το Spiegel Online δημοσιεύει αναλυτικό άρθρο για τη χώρα μας και κάνει λόγο για αθέτηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας προς τους δανειστές της και για κωλυσιεργία στις μεταρρυθμίσεις.
«Η μεταβατική κυβέρνηση λέει, υπό τον Λουκά Παπαδήμο έχασε πάρα πολύ γρήγορα και τη λαϊκή εμπιστοσύνη. Διαρκείς διαμάχες παραλύουν το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ακόμη και οι πλέον επείγουσες μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει». Τίποτ’ άλλο;

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Από κει που δεν σήκωνε... μύγα στο σπαθί του ο Σαμαράς, πέταξε από την... αγκαλιά του το ημερολόγιο των εκλογών και τον βλέπω να λέει “ναι” για εκλογές την Πρωταπριλιά...
Τέτοια κόλπα;
(Εκτός κι αν τρέμουν την λαϊκή ετυμηγορία...).

ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ
Με κάθε ευκαιρία μαθαίνω πως εκδηλώνεται το “πρέσινγκ” του Σαμαρά προς τον Γρηγόρη Πασπάτη για να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο Ηράκλειο. Αν πει το “ναι” ο γιατρός, τότε η ανατροπή θα είναι μεγάλη...

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Παραιτείται από την προεδρία της Συνόδου των πρυτάνεων ΑΕΙ ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντίνος Ρέμελης, εξαιτίας των χειρισμών συναδέλφων του στο θέμα του νέου Νόμου - Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.
Ο πρύτανης του Δημοκρίτειου, όπως σημειώνει, διαφωνεί «επί της ουσίας και επί της διαδικασίας» με μεμονωμένες κινήσεις πρυτάνεων.
Η αφορμή δόθηκε μετά τις επιστολές που απηύθυναν για το θέμα στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο οι πρυτάνεις του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Εχει πολλούς λόγους η Αθήνα να παρακολουθεί μ’ ενδιαφέρον την πορεία της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού!
Ο Ερντογάν πάσχει σύμφωνα με πληροφορίες από καρκίνο του εντέρου και να είναι άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.
Ήδη μάλιστα στην Τουρκία έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την διαδοχή, με αρκετούς δελφίνους να έχουν πάρει θέση. Το επόμενο βήμα που φοβούνται πολλοί είναι η απομόνωση της Τουρκίας και η ιρανοποίησή της, με απρόβλεπτες για την Ελλάδα συνέπειες, καθώς η εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας εξάπτει τα πάθη μεταξύ Κεμαλικών και νεοοθωμανών.