Τις πρακτικές του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τους γενικότερους χειρισμούς του καταγγέλλει με γραπτή επιστολή του που κοινοποιεί προς τα Μέσα ο προϊστάμενος της Α’ Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου Κώστας Χατζάκης.

Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. υποστηρίζει πως η υπηρεσία εισέπραξε το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2011 6,4 % λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι, αν και τα έσοδα της ήταν αυξημένα κατά 3 % σε σχέση με το περυσινό διάστημα.

«Η υπηρεσία το μήνα Νοέμβριο του 2011 εισέπραξε 13,4 εκατ. ευρώ έναντι 14,3 εκατ. του αντίστοιχου μήνα του 2010» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζάκης και προσθέτει:

«Είχαμε δηλαδή μείωση 6,4 % έναντι μείωσης 13,3 % σε πανελλαδικό επίπεδο. Όμως το ενδεκάμηνο 1/1/2011 – 30/11/2011 είχαμε έσοδα 172,7 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 3 % σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι Δ.Ο.Υ. πανελλαδικά είχαν μείωση το ενδεκάμηνο 5 %. Είμαστε ως υπηρεσία 8 μονάδες πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Και είμαστε μεταξύ των 5 μεγάλων Δ.Ο.Υ. πανελλαδικά με αύξηση εσόδων».

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας επικαλείται διάφορα ακόμα στοιχεία, εμμένοντας στο γεγονός πως η Α’ Δ.Ο.Υ. θεωρείται από τις πιο υποστελεχωμένες πανελλαδικά, αφού έχει χάσει 34 υπαλλήλους, ενώ στο πλαίσιο της εφεδρείας φεύγουν άλλοι 12 ακόμη.

«Οι συνδικαλιστές του κλάδου για άλλη μια φορά αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι μόνο δεν κινητοποίησαν τον κλάδο, ούτε καν μια ανακοίνωση εναντίωσης στο μέτρο δεν εξέδωσαν» τονίζει ο κ. Χατζάκης.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας εκτιμά πως με τέτοιες καταστάσεις δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2012, τονίζοντας πως είναι αδιανόητη η υποστελέχωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, με δεδομένο πως επιχειρείται ένας «κυβερνητικός οικονομικός πόλεμος».

«Πηγαίνοντας σε οικονομικό πόλεμο κύριε υπουργέ των οικονομικών, σαν αρχιστράτηγος αυτού του πολέμου, έπρεπε την εμπροσθοφυλακή (τις Δ.Ο.Υ.) να την ενδυναμώσετε, όχι να την διαλύσετε» τονίζει ο κ. Χατζάκης και προσθέτει:

«Πώς, με ποια φιλοπατρία και με ποια αυτοθυσία με τι ηθικό, να πολεμήσει ένα στράτευμα, όταν καθημερινά τα τελευταία χρόνια υβρίζεται, σαν ανίκανο και διεφθαρμένο, χωρίς κανένας να μπαίνει στον κόπο να το υπερασπιστεί; Όταν αυξάνονται οι ώρες εργασίας του και μειώνεται ο μισθός του, όσο κανενός άλλου εργαζόμενου. Όταν εντάσσεται στους κρατικούς υπαλλήλους, ενώ σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες όπου δεν είναι μεγάλη η φοροδιαφυγή οι εφοριακοί είναι ξεχωριστός κλάδος του δημοσίου με ιδιαίτερο μισθολόγιο».