Πολύ ψηλά στη λίστα με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν από παράσυρση αυτοκινήτου ή μηχανής βρίσκεται ο νομός Ηρακλείου, ενώ χθες το πρωί ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας νεαρός αλλοδαπός.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Γιόφυρου, όπου βρήκε ακαριαίο θάνατο η Αρετή Σκουλούδη 51 ετών, κάτοικος της περιοχής.

Το μοιραίο έγινε γύρω στις 11 το πρωί στην αρχή της αερογέφυρας, πολύ κοντά σε μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συλλέξει η αστυνομία, η Α. Σκουλούδη έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να διασχίσει το δρόμο. Εκείνη τη στιγμή το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 39χρονος από την Αλβανία, ο οποίος μένει στο Ηράκλειο, κινούνταν στο ρεύμα από την Αμμουδάρα προς το Ηράκλειο. Η 52χρονη βρισκόταν στην αρχή της αερογέφυρας και επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο από το νότο προς το βορρά.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι η γυναίκα ενδεχομένως να βρισκόταν στο δρόμο όταν το αυτοκίνητο του αλλοδαπού έπεσε με δύναμη επάνω της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του Ι.Χ (κατευθυνόταν προς την αερογέφυρα) προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, πάτησε φρένο (υπάρχουν σημάδια του φρεναρίσματος στο δρόμο), όμως δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο.

Η άτυχη Ηρακλειώτισσα η οποία ήταν μητέρα και γιαγιά κρατούσε σύμφωνα με πληροφορίες τσάντες στα χέρια της, επιστρέφοντας ή κάνοντας ίσως κάποιες αγορές. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο τη μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.Έξι νεκροί από παράσυρση

Το 2011 χαρακτηρίζεται ως μια από τις δύσκολες χρονιές, καθώς έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι αλλά και σοβαροί τραυματισμοί πεζών από οχήματα. Από την αρχή του έτους μέχρι και χθες, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εφτά τραυματίστηκαν είτε στην εθνική οδό, είτε μέσα στην πόλη σε διάφορα σημεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τα περισσότερα περιστατικά παράσυρσης αφορούν σε γυναίκες.

«Πολλά από αυτά τα περιστατικά σημειώνονται διότι ο οδηγός ενός οχήματος πιστεύει ότι ο δρόμος είναι όλος δικός του, αλλά και ο πεζός επειδή θεωρεί ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι σε εκείνον. Πολλές φορές ο πεζός- θύμα μένει ακίνητος στη μέση του δρόμου σκεφτόμενος εάν μπορεί να περάσει ή όχι στην απέναντι πλευρά» ανέφερε αστυνομικός.