
Αν έχεις... τρίποντα διάβαινε! Ο Εργοτέλης νίκησε χθες 81-72 τον Πολυκράτη Σάμου στο “Λίντο”, έχοντας ως κορυφαίο τον Μιχάλη Γρύλλο που έκανε τα... προεόρτια της ονομαστικής του γιορτής την Τρίτη αλλά και για τον γάμο του στις 11 του μήνα! Οταν όλοι σκόνταφταν στη ζώνη του Πολυκράτη και η ομάδα της Σάμου είχε προηγηθεί 20-8 στο 9ʼ, αυτός άρχισε να... κερνά τρίποντα, να βοηθά την ομάδα του να “ανασάνει” και στο 19ʼ να προηγηθεί για πρώτη φορά με 36-34.
Ο οίστρος του στα τρίποντα (5 συνολικά) δεν σταμάτησε στο αʼ μέρος αλλά συνεχίστηκε στο βʼ κι έχοντας συμπαράσταση από τους Πάντζιο, Γεωργοπαπαδάκο, Α. Γρύλλη, η ομάδα του (είχε 12 συνολικά τρίποντα) στο 31ʼ έφτασε τους 17 πόντους διαφορά (67-50), παίζοντας συγχρόνως και πολύ καλή άμυνα. Ο Πολυκράτης όμως εκμεταλλεύτηκε λάθη των γηπεδούχων και μʼ ένα σερί 10-0 (οι 6 π. ήταν από βολές), μείωσε στο 38ʼ σε 73-68 (5π.) αλλά στο τέλος ο ψυχωμένος Εργοτέλης δεν άφησε το ροζ φύλλο αγώνος από τα χέρια του.
“Ηταν δύσκολο μέσα σε 7 ημέρες να παίξουμε 3 ματς αλλά καταφέραμε να πάρουμ 2 νίκες. Τώρα θέλουμε κάπως να ξεκουραστούμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου”, δήλωσε ο προπονητής κ. Μακράκης.
Με λάθη η διαιτησία των κκ Κατωτικίδη - Στρέμπα.
Τα 10 λεπτα: 11-20, 36-36, 61-50, 81-72.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ : Σκάνδαλος 4, Βαρνάβας, Χαλκιαδάκης, Γρύλλης Α. 6 (1), Γρύλλος 20 (5), Γρύλλης Σ. 6, Φλιάτης 5, Πάντζιος 15 (3), Γεωργοπαπαδάκος 19 (3), Κομψέλης, Τσαμπάς 6.
ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ : Αλεξίου 18 (1), Μυτιληνού 10, Πρόκος 10 (1), Καποτάς 5 (1), Κρασσόπουλος 14, Τσουρής 8, Συμαντηράς, Γιαννουκάκης 7.
Βελτιώθηκε αλλά...
Επρεπε να βγει εκτός των τειχών ο Ηρόδοτος για να φανεί ανταγωνιστικός. Η ομάδα του Γιάννη Κόκκινου δεν άλωσε την... Πόλις της Καλλιθέας όπου γνώρισε την ήττα με 87-70 αλλά τα κέρδη της ήταν αρκετά.
Αν μάλιστα οι διαιτητές δεν έδειχναν τόση ευαισθησία στα φάουλ (οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 27 βολές) , τότε η έκβαση του αγώνα μπορεί να ήταν διαφορετική.
Ο Πόλις είχε συνεχώς το προβάδισμα αλλά δε μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας καθώς τα τρίποντα των Αρβανίτη, Μαϊστρέλη κρατούσαν «ζωντανό» τον Ηρόδοτο. Την πλάστιγγα έγειρε στο τέλος για τους γηπεδούχους ο Μπογδανίδης με τρία τρίποντα στον αιφνιδιασμό...
«Μπράβο στα παιδιά για τη μαχητικότητά τους. Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να καταφέρουμε αρκετά πράγματα» τόνισε ο κ. Κόκκινος.
Με πολλά λάθη η διαιτησία των Σπυρόπουλου - Μαυρατζά.
Τα 10λεπτα: 22-19, 44-30, 59-49, 87-70.
ΠΟΛΙΣ: Μπογδανίδης 10 (3), Συγλέτος 5 (1), Παντελιάδης 22 (2), Παπαϊωσήφ 11, Σολωμός 20, Ψάλτου 4, Κασπαριάν 4, Λαζαρακόπουλος 3, Δελέγκος, Οικονόμου, Σαρίκας 6, Λάμπος 2.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ : Σταθάκης 4, Νίχλος 3, Μαϊστρέλης Β. 14 (4), Αρβανίτης 26 (5), Οικονόμου, Κολοβός, Παπαδογιαννάκης 6, Μηλαθιανάκης 2, Μαυρόπουλος 7, Αποστολίδης 8.

