Με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα βρήκε η λήξη του τοπικού ντέρμπι της Γʼ Εθνικής, τους ανθρώπους του Εργοτέλη και του Ηροδότου.

Κι αν η επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» κινήθηκε στο πλαίσιο του φυσιολογικού, η εικόνα της αναμέτρησης και η τελική διαφορά (98-70) έδωσε αφορμές για πολλά σχόλια.

Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα στην πρώτη της εμφάνιση παρʼ ότι ο αντίπαλος δεν την πίεσε σε κανένα σημείο του αγώνα. Η επιθετική της πολυφωνία και η ετοιμότητα που έδειξαν σχεδόν όλοι οι αθλητές που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

«Είναι σημαντικό ότι όλα τα παιδιά έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και θα χρειαστούμε βοήθεια από όλους τους παίκτες για να τα καταφέρουμε. Το ροτέισον θα γίνεται σε κάθε ματς», επεσήμανε ο προπονητής του Εργοτέλη που δεν είχε τη δυνατότητα να δώσει ρεπό χθες στους παίκτες του καθώς αύριο η ομάδα δίνει το εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας στη Χαλκίδα:

«Περνάμε από μια μεγάλη περίοδο απραξίας σε ένα διάστημα με συνεχόμενα ματς. Η έξοδος στη Χαλκίδα είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί. Μετά θα έχουμε τον χρόνο για να ασχοληθούμε με τον Πολυκράτη».

Η αποστολή του Εργοτέλη θα αναχωρήσει σήμερα ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά.

Στο στρατόπεδο του Ηροδότου, η δεύτερη σερί βαριά ήττα ενίσχυσε την ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί αυτή η ομάδα να σταθεί με αξιώσεις στην κατηγορία. Ο Γιάννης Κόκκινος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του:

«Ξέρουμε ότι έχουμε μια μέτρια ομάδα για τις απαιτήσεις της Γʼ Εθνικής και καταβάλλουμε προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι. Χρειαζόμαστε χρόνο και πολλή δουλειά σε καθημερινή βάση. Η έλλειψη πείρας είναι ανασταλτικός παράγοντας αλλά δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στα εντός έδρας ματς με τις ομάδες που είναι στα μέτρα μας για να αποκτήσουμε ελπίδες σωτηρίας».