Τις ημερομηνίες 29-30 Οκτωβρίου σημειώστε στο αρχείο σας. Είναι ένα Σαββατοκύριακο που θα μείνει στη μνήμη μας σαν το διήμερο της χαράς.

ΟΦΗ, Εργοτέλης στη Σούπερ Λίγκα, ΟΦΗ, “Ηράκλειο”, Εργοτέλης στο μπάσκετ (ο Ηρόδοτος έπαιξε με τον Εργοτέλη στο τοπικό ντέρμπι, άρα έπρεπε κάποιος να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος) νίκησαν και σκόρπισαν ενθουσιασμό στους φιλάθλους τους.

Ο ΟΦΗ σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία μια και αγωνιζόταν με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Του απέσπασε ισοπαλία 2-2 ενώ έχανε με 2-0 μέχρι το 74ʼ. Αυτό κι αν ήταν ανατροπή των προγνωστικών και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός είχε 17 συνεχόμενα ματς να χάσει στο Καραϊσκάκη και ο ΟΦΗ 19 χρόνια (από 29/3/1992 στην Πάτρα) να πάρει αποτέλεσμα (0-0) από τον “Θρύλο”. Η αρμάδα του κ. Αναστόπουλου με το 0-0 στην Τούμπα, το 3-1 επί της ΑΕΚ και τώρα το 2-2 (πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους του ΟΦΗ σαν να ήταν νίκη και επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους παίκτες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου) εκτός επί του Ολυμπιακού, υπενθύμισε σε όλους πόσο βαριά είναι η φανέλα του ΟΦΗ.

Ο Εργοτέλης ήθελε πάση θυσία νίκη για να ξεφύγει από τα άσχημα αποτελέσματά του και να ανασάνει ψυχολογικά και βαθμολογικά. Παρά τις ελλείψεις του νίκησε από... αέρος 2-0 (δύο κεφαλιές των Σασιασβίλι, Κατσικοκέρη) τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος αγνοεί το τρίποντο στο πρωτάθλημα. Για τον Σασιασβίλι ήταν το πρώτο του γκολ φέτος και για τον Κατσικοκέρη το παρθενικό του στη Σούπερ Λίγκα. Πρώτη και μάλιστα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Καβουσάκη κάτω από τα γκολπόστ.

Αφιερωμένη στην… πολιτική, τους «προδότες» το «ξεπούλημα», το «κούρεμα» είναι και η 8η αγωνιστική, με τα πανό πολιτικών συνθημάτων και έντονων αποδοκιμασιών να δίνουν και πάλι… ξεχωριστό «χρώμα» στις κερκίδες. Από το Αγρίνιο μέχρι το Καραϊσκάκης και από το Ηράκλειο μέχρι το ΟΑΚΑ, οι οπαδοί αποδοκίμασαν το πολιτικό μας σύστημα.

Πανό με λιγότερο… καυστικό αλλά ουσιαστικότατο περιεχόμενο ανέβηκε στο Παγκρήτιο, το οποίο έγραφε: «Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες, τούτο το αμπέλι της γης είναι δικό μας». Φυσικά πρόκειται για τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη στην πασίγνωστη «Ασκητική», ενώ το πανό έφερε την υπογραφή των «Alternative» της Θύρας 11. Εντονη «παρουσία» των πανό υπήρξε και στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί, θα σας κάψουμε μαζί με τη Βουλή», έλεγε το ένα από αυτά, ενώ κάποιο άλλο ανέφερε: «Κανείς βουλευτής ξανά στο Καραϊσκάκη, είστε ανεπιθύμητοι».

Στο μπάσκετ ο ΟΦΗ άνετα νίκησε 95-71 το Παγκράτι στο ΒΑΚ, το “Ηράκλειο” με καλάθι του Καραλή στην εκπνοή απέδρασε από τον Δούκα με 70-69 ενώ ο Εργοτέλης άνετα κέρδισε στο τοπικό ντέρμπι της Γʼ Εθνικής τον Ηρόδοτο με 98-70.

Στην Α1 ΕΠΣΗ δεν είχαμε ιδιαίτερες ανακατατάξεις στην βαθμολογία μετά και την 9η αγωνιστική. Η ΑΕΚ πέρασε με 2-1 από την Μυρτιά και παρέμεινε πρώτη.

Τέλος οι Μανώλης Πιτσάκης-Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Evo 8 έκοψαν πρώτοι το νήμα του 33ου Ράλι Κρήτης.

Αντώνης Παπουτσάκης