
Το κίνημα "Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ" μετέφερε τις κινητοποιήσεις του έξω από τα σπίτια πάμπλουτων στελεχών καθώς ο πρόεδρος της "Goldman Sachs" Λόιντ Μπλάνκφεϊν ακύρωσε την ομιλία του σε ένα κολέγιο της Νέας Υόρκης.
Οι ακτιβιστές διαδήλωσαν στην Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν και έκαναν μια "Περιοδεία στους Δισεκατομμυριούχους" για να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές ανισότητες στα σπίτια του Ρούπερτ Μέρντοκ της News Corp, του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλων.
"Ακολουθήστε μας σε ένα περίπατο στα σπίτια μερικών στελεχών τραπεζών και εταιρειών που δεν πληρώνουν φόρους, καταργούν θέσεις εργασίας, εμπλέκονται σε απάτες (...) και όλα αυτά ενώ δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους" αναφερόταν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Κοινότητες για την Αλλαγή, μία από τις πολλές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Από τις 17 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο κοντά στη Γουόλ Στριτ και η κινητοποίησή τους πυροδότησε παρόμοιες δράσεις κατά της απληστίας των εταιρειών σε όλη τη χώρα. Περισσότερα από 700 άτομα έχουν συλληφθεί στις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ενώ νωρίτερα χθες περίπου 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Βοστόνη.
Αύριο οι φοιτητές σχεδιάζουν μια διαμαρτυρία αλληλεγγύης σε 56 κολέγια και πανεπιστήμια ενώ το Σάββατο οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις κατά της οικονομικής ανισότητας σε όλες τις ΗΠΑ.
Συλλήψεις
Η αστυνομία συνέλαβε χθες, 129 άτομα στη Βοστόνη, όταν διέλυσε μια διαδήλωση κατά της Γουόλ Στριτ, σε μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις από την έναρξη του κινήματος.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοστόνης, Έντι Κρίσπιν, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση. "Όλοι όσοι συνελήφθησαν το επέλεξαν", πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία τους είχε καλέσει να διαλυθούν ησύχως.
Tο κίνημα ζήτησε δωρεές προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4.000 δολάρια για να καλυφθούν τα νομικά έξοδα των συλληφθέντων.

