Oύτε αυτή τη φορά κατάφερε ο Εργοτέλης να σπάσει την παράδοση που έχει στα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου γνώρισε την ήττα που ήταν η πρώτη της στο πρωτάθλημα με 1-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και μαζί έχασε ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ για να σπάσει αυτή την κατάρα.
Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού καθώς ο Εργοτέλης είχε 5(!!!) κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά πότε η αστοχία και πότε ο αντίπαλος πορτιέρο τον κράτησαν για πρώτη φορά φέτος μακριά από το γκολ. Δικαιολογημένα οι άνθρωποι της ομάδας αναρωτιόντουσαν μετά το ματς «αφού και τώρα δεν τα καταφέραμε πότε θα το πετύχουμε;» Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» που χθες φόρεσαν την φανέλα με τα χρώματα της...Γουέστ Χαμ στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο ντέρμπι που θα γίνει το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό. Σημαντική μέρα πάντως είναι και η σημερινή για τον Εργοτέλη καθώς πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του η συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο ΟΦΗ από την άλλη πλευρά είχε ρεπό για δεύτερη σερί αγωνιστική(τρίτη μαζί με την διακοπή λόγω Εθνικής) και ολοκλήρωσε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του με το φιλικό κόντρα στον Πλατανιά τον οποίο νίκησε το Σάββατο με 1-0 στο Γεντί Κουλέ σε ένα ματς πρόβα-τζενεράλε ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη. Ο Αναστόπουλος δοκίμασε το σχήμα που θα παρατάξει στα Πηγάδια ενώ είδε για πρώτη φορά και τον Χόρχε Λόπεζ με τον Ισπανό να δείχνει κάποια από τα καλά στοιχεία του αλλά να παρουσιάζεται σαφώς ανέτοιμος. Ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να επιστρέψει την ερχόμενη Κυριακή μετά από ένα μήνα περίπου στο πρωτάθλημα και θα παρουσιαστεί με νέο λουκ.

Στο χώρο του μπάσκετ η εθνική ομάδα μπορεί να μην κατέκτησε μετάλλιο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα αλλά πέτυχε τον στόχο της που ήταν μια θέση στην εξάδα για να πάρει την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά. Στο τελευταίο της παιχνίδι έχασε από την Λιθουανία και κατετάγη στην 6η θέση φεύγοντας αν μη τι άλλο με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση. Η πορεία του «Ηράκλειο» στο κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ ολοκληρώθηκε με την ήττα-αποκλεισμό εντός έδρας από τον Απόλλωνα Πάτρας με 77-66 ωστόσο η ομάδα της πόλης μας μπορεί να νιώθει υπερήφανη για τον αγώνα που έκανε και έφυγε και αυτή με ψηλά το κεφάλι. Το ματς κρίθηκε από το πρώτο άσχημο για την ομάδα του Ηρακλείου δεκάλεπτο όπου το σκορ άνοιξε στο 10-29 για τους φιλοξενούμενους μια διαφορά που δεν μπόρεσαν οι γηπεδούχοι να καλύψουν στη συνέχεια παρότι κατάφεραν να μειώσουν στο28ʼ στο καλάθι (45-47).

Τρεις ομάδες οδηγούν την κούρσα στην Α1 της ΕΠΣΗ έχοντας το απόλυτο των νικών μετά από 3 αγωνιστικές. Ο Κόρακας που νίκησε 1-0 τον ΑΟΤ, ο Αλμυρός που επιβλήθηκε με 5-0 του ΕΓΟΗ και η ΑΕΚ που κέρδισε με 2-0 τον Ρωμανό. Αντίθετα ο ΠΑΝΟΜ σκόνταψε και δεν κατάφερε και αυτός να μείνει στην κορυφή αφού μετά από δυο νίκες προσγειώθηκε ανώμαλα στην έδρα του χάνοντας με 3-2 από την Γαρίπα.

Νίκος Μαρκάκης