Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την τραγωδία της οδού Χρυσοστόμου όπου 43χρονος ψυχοπαθής σε κατάσταση αμόκ σκότωσε με μία μαχαιριά στην καρδιά την άτυχη Ελένη Πανταγάκη, σύζυγο του Διοικητή του ΤΑΕ Μεσαράς, τραυμάτισε σοβαρά τον αξιωματικό, Τηλέμαχο Πανταγάκη, και ελαφρύτερα την 35χρονη νοικάρισσα του ζευγαριού. Χθες τελέστηκε στους Κασάνους το μνημόσυνο για τον άδικο χαμό της άτυχης γυναίκας, μητέρας δύο κοριτσιών. Εκατοντάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του αξιωματικού βρέθηκαν στον Iερό Ναό του Αγίου Γεωργίου προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στην τραγική οικογένεια.
Υπενθυμίζεται ότι η ασύλληπτη τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο σημειώθηκε το βράδυ της 9ης Αυγούστου. Κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι μία απλή σύσταση θα κατέληγε σε μακελειό.
Ο 53χρονος αξιωματικός και η αδικοχαμένη σύζυγος του είχαν ενοικιάσει διαμέρισμα ιδιοκτησίας τους, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Χρυσοστόμου, σε 35χρονη από το νομό Λασιθίου. Το διαμέρισμα ήταν δίπλα ακριβώς από το διαμέρισμα του 43χρονου δράστη.
Πολύ γρήγορα η 35χρονη αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον γείτονα αφού, όπως ανέφερε, αναίτια και απρόκλητα, άλλοτε την παρενοχλούσε σεξουαλικά και άλλοτε την εξύβριζε.
Τη μοιραία νύχτα η 35χρονη είχε επισκέψεις στο σπίτι της. Αυτό έκανε έξαλλο τον 43χρονο γείτονα, ο οποίος υπέστη αμόκ. Από το μπαλκόνι του-τους χώριζε ένα διαχωριστικό-άρχισε να τους εξυβρίζει. Κάποια στιγμή μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, κατάφερε να πιάσει το χέρι της 35χρονης, απειλώντας την ότι θα την ρίξει στο κενό.
Ήταν τόσο τεταμένη η κατάσταση που η κοπέλα, φανερά αναστατωμένη, τηλεφώνησε στους ιδιοκτήτες προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο συμβάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πήγαινε άλλο και ότι θα αναγκαζόταν να φύγει από το διαμέρισμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 53χρονος και η σύζυγος του έφθασαν στο σπίτι και από το μπαλκόνι προσπάθησαν να μιλήσουν με τον 43χρονο.
Όσοι γνωρίζουν τον Διοικητή του ΤΑΕ Μεσαράς, ξέρουν ότι πρόκειται για έναν ευγενέστατο και ήπιων τόνων άνθρωπο.
Ο 53χρονος με ήρεμο τρόπο, τον ρώτησε για ποιο λόγο συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, όμως η στάση του 43χρονου έγινε ακόμα πιο επιθετική. Μπαινόβγαινε στο μπαλκόνι, έβριζε και έσπαγε.
Ξαφνικά επικράτησε σιγή. Ο 43χρονος μπήκε στο διαμέρισμα και δεν έδωσε για λίγο σημεία ζωής. Τότε η Ελένη Πανταγάκη πήρε το θάρρος να του χτυπήσει την πόρτα για να συζητήσουν ήρεμα και πολιτισμένα.
Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Με το άνοιγμα της κεντρικής εισόδου του διαμερίσματος, ο 43χρονος «κάρφωσε» το κουζινομάχαιρο απευθείας στην καρδιά της. Η γυναίκα σωριάστηκε νεκρή στο πάτωμα.
Στη θέα της νεκρής και του αίματος, ο 43χρονος έπαθε ντελίριο. Σχεδόν με υπερφυσική δύναμη έσπασε την πόρτα του διπλανού διαμερίσματος και με το μαχαίρι στο χέρι άρχισε να κυνηγάει τον αξιωματικό, την 35χρονη και τους φίλους της.
Κάποιες μαχαιριές «έφαγε» η 35χρονη ενώ ο 53χρονος αξιωματικός στην προσπάθεια του να τον αφοπλίσει, δέχθηκε τις μαχαιριές στην κοιλιά και στο χέρι.
Κατάφεραν να διαφύγουν από το διαμέρισμα και να φθάσουν μέχρι το δρόμο.
Ο άτυχος αξιωματικός δεν είχε εικόνα τι συνέβη στην σύζυγο του και παραλείφθηκε από τον συνάδελφο του που έτυχε να περνάει από την οδό Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζωή του διασώθηκε οριακά.
Να σημειωθεί ότι ο 43χρονος που είχε βεβαρημένο ψυχιατρικό ιστορικό, παραμένει έγκλειστος στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού.