Πω πω λεφτά!

Ζητώ επειγόντως μια θέση σε κάποια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, κατά προτίμηση στο Πράσινο! Χθες βράδυ το ΑΠΕ δημοσιοποίησε τα στοιχεία που έστειλαν οι δήμοι για το μισθολογικό τους κόστος. Ετσι, σύμφωνα μ’ αυτά 5 υπάλληλοι στην υπηρεσία Πρασίνου, έχουν συνολικές αμοιβές πάνω από 290.000 ευρώ το χρόνο! Σύμφωνα μ’ αυτά τα στοιχεία, ο ένας (οικονομολόγος) εισπράττει 82.624, ένας πολιτικός μηχανικός 53.000, ένας εργοδηγός 55.000, ένας χειριστής μηχανήματος 55.000 κι ένας άλλος χειριστής 43.000. Αν λοιπόν τα στοιχεία είναι ακριβή (τα έδωσε ο Δήμος Ηρακλείου στο υπουργείο), η μισθοδοσία των “5” ξεκινά από 3.000 ευρώ και φτάνει σχεδόν τις 6.000!

Υπάρχει τίποτε για μένα;

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ...

Παρακολουθώ δηλώσεις, ομιλίες, παρεμβάσεις πολιτικών. Είναι ο ίδιος στόμφος, τα ίδια λόγια, το ίδιο περιεχόμενο μ’ όσα έλεγαν πριν 3 ή 4 χρόνια. Πριν, δηλαδή, μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία-σοκ που βρισκόμαστε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Και σκέφτομαι, ουδείς απ’ τους πολιτικούς μας, τοπικά, κεντρικά, συμπολιτευόμενους, αντιπολιτευόμενους, κατάλαβε το παραμικρό; Ουδείς νιώθει την ανάγκη να είναι-επιτέλους-υπεύθυνος και χρήσιμος; Μόνο να κατακεραυνώσει τον αντίπαλο, να δημαγωγήσει, να φανεί στα μέσα... Εδώ οι ίδιοι οι πολίτες στέκονται πιο υπεύθυνα. Και αναγνωρίζουν ότι έφταιξαν κι αυτοί σ’ ό,τι έγινε (επειδή ψήφιζαν ή επειδή στέκονταν ουρά στα πολιτικά γραφεία για τα ρουσφέτια) και πολλοί το λένε. Οι “πρωταγωνιστές” πολιτικοί αποδεικνύουν ότι και σ’ αυτή την περίοδο είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Για να σταθείς στο ύψος των καιρών, δεν αρκεί να λες “φταίει ο άλλος”... Ολοι αυτοί, ενός φθαρμένου, διεφθαρμένου και ανίκανου πολιτικού συστήματος μέλη δεν είναι;

Κρίμα... κρίμα...

ΣΕΒΑΣΜΟΣ...

Αν κανείς ακούσει ή διαβάσει την ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη στην προχθεσινή συνδιάσκεψη, θα νομίζει ότι στην Ελλάδα γίνεται καμιά κοσμογονία!

Μιχάλη, ας προσγειωθείτε λίγο στη δραματική πραγματικότητα, με περισσότερο σεβασμό σ’ αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν. Και πολλοί υποφέρουν χωρίς καν να φταίνε...

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Κι απ’ την άλλη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αυτό που δείχνει να τον ενδιαφέρει είναι πώς θα πάμε σε εκλογές τις οποίες το πιθανότερο είναι να τις κερδίσει και άρα να γίνει πρωθυπουργός... Και στη χθεσινή του συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα (“Τύπος”) αυτό έλεγε. Καλά, νομίζετε ότι πέραν των κομματικών στελεχών, υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται ή να θέλει εκλογές; Ούτως ή άλλως, ό,τι κάνει το ΠΑΣΟΚ θα κάνει αύριο κι η ΝΔ, γιατί -το ‘πε ο Ολι Ρεν-άλλοι κυβερνούν την καταχρεωμένη Ελλάδα...

Είπαμε, οι πολιτικοί στον κόσμο τους και το κομματικό τους συμφέρον...

ΑΛΛΑΓΕΣ

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά κατά του μνημονίου που τις επιτάσσει τάσσονται οι Έλληνες, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά το καλοκαίρι που διενήργησε η Κάπα research για λογαριασμό για λογαριασμό της εφημερίδας Tο Βήμα της Κυριακής. Μικρό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, όπως συμβαίνει και με δύο ακόμα γκάλοπ στον κυριακάτικο Τύπο.

Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν πάντως σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα:

Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ2,2% και το Άρμα Πολιτών 2,1%. «Άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.

Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, οι επιμέρους ερωτήσεις της έρευνας δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταλογίζουν οι πολίτες στην κυβέρνηση είναι η αδυναμία της να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί στην τρόικα.

Η ΝΔ

Υπάρχουν κι άλλες δημοσκοπήσεις όμως.

Προβάδισμα 5,1% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real News: στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7% και το ΠΑΣΟΚ 18,6%.

Επίσης, οι ερωτηθέντες συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είτε πριν από τις εκλογές (52,1%), είτε μετά από εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).

Μικρότερο προβάδισμα στη ΝΔ, κατά 4,8%, δίνει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 17,4% του δείγματος, η ΝΔ 22,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.

Το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Ράδιο Κρήτη) ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μανόλης Σφυρής είναι εντυπωσιακά, αλλά ανεξήγητα: τον Αύγουστο στο νομό Ηρακλείου έκλεισαν 140 επιχειρήσεις, αλλά άνοιξαν 180!

Μπα...

ΤΑ ΦΩΤΑ

Ενα μήνα τώρα στην οδό ΕΟΚ ο δρόμος είναι χωρίς δημόσιο φωτισμό, οι άνθρωποι καλούν το δήμο, αλλά... φως δεν βλέπουν... Τη μια το συνεργείο είναι αλλού απασχολημένο, την άλλη δεν υπάρχει γερανοφόρο... Μα αυτό είναι πρόβλημα του κάθε δημότη ή του δήμου;

Απίστευτα πράγματα...

ΕΦΕΔΡΕΙΑ!

Εφεδρεία για τη χώρα θεωρεί τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Κοντογιάννης. Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Flash, είπε πως ο κ. Καραμανλής είναι πολιτική εφεδρεία για τη χώρα και ότι η πορεία των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δικαιώνει πρόσωπα που κατά καιρούς αδικήθηκαν.

"Όταν όλα μοιάζουν στη χώρα χαμένα, το να παραμένουν ζωντανά κάποια πολιτικά ονόματα ίσως έχει μεγάλη σημασία για την ίδια τη χώρα. Θεωρώ ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι εφεδρεία για τη χώρα", ανέφερε.

Οπα!

Η ΕΙΔΗΣΗ

Το να επιτεθεί φίδι σε άνθρωπο μπορεί να μην είναι είδηση, αυτό όμως σίγουρα είναι: ένας κατοικίδιος πύθωνας στην Καλιφόρνια αναρρώνει στο κτηνιατρείο έπειτα από το διπλό δάγκωμα που δέχτηκε από έναν μεθυσμένο άνδρα.

Ο Ντέβιντ Σανκ, 54 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στο Σακραμέντο με την κατηγορία της απρόκλητης επίθεσης σε ερπετό, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αυτή είναι πραγματική είδηση!

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ

Είπε αρκετά για το πρόβλημα της χώρας, τα κακά της διακυβέρνησης, αλλά και τις προτάσεις του στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Αλλά αυτό που έκανε εντύπωση, ήταν η μαντινάδα που έκανε δώρο στους συντρόφους του για τα γενέθλια του Κινήματος:

“Δεν σε αγγίζω όνειρο

όχι πως δεν σε φτάνω

μα δεν θα αντέξω να σε δω

σαν τα άλλα να σε χάνω”!

ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά από χρόνια άκουσα να μιλάει δημόσια (Ράδιο Κρήτη) για τα θέματα της πόλης ο Γιάννης Σταρίδας. Φωνή λογική, όχι ακραία, είπε αυτό που νιώθουμε οι περισσότεροι Καστρινοί: το Ηράκλειο με “πνίγει”...