Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά ο 32χρονος Χανιώτης ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα σκάγια της καραμπίνας που έστρεψε εναντίον του και πυροβόλησε ο ίδιος του ο πεθερός.

Ο 72χρονος δράστης στον οποίο ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

Για τη μεταφορά του από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων στο γραφείο του ανακριτή έχει εκπονηθεί ειδικός σχεδιασμός από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ με τη συμμετοχή αρκετών αστυνομικών υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στο κηδειόσημο δεν αναγραφόταν το όνομα της συζύγου του θύματος.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε προχθές μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο χωριό Μαρεδιανά Κισάμου. Ο 72χρονος πεθερός λογομάχησε με τον 32χρονο γαμπρό του, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε για ασήμαντη αφορμή.

Λίγες ώρες μετά ο δράστης του φονικού εμφανίστηκε στην Αστυνομία όπου παρέδωσε και την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία έκοψε το νήμα της ζωής του πατέρα των εγγονών του.

Όπως γράψαμε χθες ο άτυχος 32χρονος διέμενε με τη σύζυγό του στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, ενώ το ζευγάρι φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία η κόρη του δράστη και σύζυγος του θύματος ( έχει δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο και άλλα δύο από το γάμο της με το θύμα) για άγνωστο λόγο λογομάχησε με τον άντρα της και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι τους στα Χανιά. Κατευθύνθηκε προς το χωριό του πατέρα της τα Μαρεδιανά Κισάμου όπου και λίγες ώρες μετά την ακολούθησε και ο άντρας της. Μάλιστα στο πατρικό της σπίτι πήγε έχοντας μαζί της και το δύο μηνών παιδί της.

Ο 32χρονος αναζήτησε τη γυναίκα του και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας βρέθηκε κι εκείνος στο χωριό της συζύγου του με σκοπό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να λύσουν τις διαφορές τους. Έξω ακριβώς από το πατρικό της σπίτι εκτυλίχθηκε το έγκλημα στις 00.30 τη νύχτα.

Ο 72χρονος δράστης βρισκόταν έξω από το σπίτι του όταν έφτασε εκεί ο γαμπρός του. Οι δύο άντρες φαίνεται πως λογομάχησαν και ο 72χρονος με μία καραμπίνα που είχε μαζί του πυροβόλησε τρεις με τέσσερις φορές το γαμπρό του στην κοιλιά με αποτέλεσμα να εκπνεύσει λίγες ώρες μετά.