Κρητικής καταγωγής-το επώνυμο του μάλιστα παραπέμπει στην Κρήτη-είναι ο 60χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία κινούσε τα νήματα στις τρεις εγκληματικές οργανώσεις-μαμούθ που εξάρθρωσαν πρόσφατα στη Λάρισα οι διωκτικές Αρχές.

Το «μεγάλο αφεντικό», σύμφωνα με την Αστυνομία κατηύθυνε τις τρεις πολυμελείς συμμορίες, διακινώντας όπλα, ναρκωτικά και γυναίκες με αμύθητα κέρδη.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι τον εμπλέκουν σκοπίμως και ότι η υπόθεση είναι απλώς «μία μεγάλη φούσκα». Για την Αστυνομία όμως είναι «ο μεγάλος Αρχηγός».

Ο 60χρονος παρουσιάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης ως ένας πονεμένος πατέρας. Τα Χριστούγεννα του 2009 έχασε τον μονάκριβο γιο του, ο οποίος δολοφονήθηκε και έκτοτε ορκίζεται εκδίκηση, όπως λένε άνθρωποι της περιοχής του.

Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά 220 κατηγορούμενοι, ο 60χρονος είναι το κεντρικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης. Είχε το γενικό πρόσταγμα.

Αυτός αναλάμβανε να έρχεται σε επαφή με τους τέσσερις έγκλειστους Αλβανούς στις φυλακές Πατρών, Λάρισας και Κορυδαλλού για την προμήθεια ναρκωτικών, αυτός κατηύθυνε τους «υπευθύνους» των μικρότερων ομάδων, ενώ στις συνομιλίες αποκαλύπτεται ότι σχεδίαζε τη δολοφονία αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Λάρισας αλλά και του φονιά του γιου του.



Οι γυναίκες του Αρχηγού

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος είχε πάντα στο πλευρό του τρεις γυναίκες που λειτουργούσαν ως «φύλακες άγγελοι. Την μητέρα του, την σύζυγο του-η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες-και την αδερφή του, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί.