Τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, Μανώλη Ρασούλη, τιμά ο Δήμος Ηρακλείου που διοργανώνει συναυλία, αφιερωμένη στη μνήμη του, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Αγάθωνας Ιακωβίδης, Σοφία Παπάζογλου, Λίζος Γιώργος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μπάμπης Τσέρτος, Παντελής Θεοχαρίδης, Μελίνα Κανά, Κατερίνα Σιάπαντα, Άννα Ζήση, Σοφία Αβραμίδου, Μιχάλης Παπαζήσης.

Θα μιλήσουην οι Γραμματικάκης Γιωργος ,Ξανθόπουλος Πετρος, Καφετζόπουλος Αντωνης, Κοντογιάννης Γιώργος, Βαγιόπουλος Πετρος, Καζαντζής Γιωργος

Η ορχήστρα: Παναγιώτης Κουτσούρας, Γιώργος Παναγόπουλος, Αντώνης Χατζημανώλης, Σάκης Κοντονικόλας, Νίκος Σημιτσάκος και άλλοι που θα μιλήσουν για το μουσικό και συγγραφικό έργο του.

Ο Μ. Ρασούλης βρέθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο νεκρός στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Πολλές φορές ο “αιρετικός” Μ. Ρασούλης είχε διαφωνήσει με το λεγόμενο “μουσικό καθεστώς” όπως και με τις δισκογραφικές εταιρείες, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε σχεδόν αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Είχε συνεργαστεί με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όπως το Μάνο Λοΐζο και τη Μαρία Φαραντούρη, ενώ η συνεργασία του με το Νίκο Ξυδάκη, στα “Δήθεν”, τον καθιέρωσε ως ένα από τους πιο σημαντικούς Έλληνες μουσικούς της γενιάς του, με επιτυχίες, όπως το “Αχ Ελλάδα”, “Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια”, “Πότε βούδας, πότε κούδας” “Τίποτα δεν πάει χαμένο”, ενώ τα τραγούδια έγιναν γνωστά σε Ισραήλ, Τουρκία, Σερβία μέχρι την Ιαπωνία.Οι τελευταίες συναυλίες στο Ηράκλειο

Η αρχαία Φαιστός, η Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές καθώς και η πλατεία Ελευθερίας, πλημμύρισαν από κόσμο που παρακολούθησε τις συναυλίες του Μανόλη Ρασούλη που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και ο Νομαρχιακός Οργανισμός Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου.

Ο κορυφαίος καλλιτέχνης μάγεψε το κοινό με τις τρεις εμφανίσεις του, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Εκτός των Τειχνών” και των εκδηλώσεων “Γιορτή Νεολαίας 2010”, τον περυσινό Αύγουστο.