Ενα υπερθέαμα με το πάθος του φλαμένγκο

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις “Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2011”


Mε την φαντασμαγορική ψ σε χορογραφία Σταύρου Λίτινα ξεκινούν σήμερα στις 9.30 στο κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης» ,οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2011».

Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα flamenco στο οποίο συμμετέχουν 30 χορευτές, 7 μουσικοί και 2 τραγουδιστής και είναι βασισμένο στο μνημειώδες μυθιστόρημα του Curzio Malaparte «ΤΟ ΔΕΡΜΑ».

Η νέα παράσταση του ARROYO NUEVO, σε χορογραφία Σταύρου Λίτινα έχει τον τίτλο «ΔΕΙΠΝΟ GOURMET», και είναι βασισμένη στο μνημειώδες μυθιστόρημα του Curzio Malaparte «ΤΟ ΔΕΡΜΑ». Όταν κυκλοφόρησε, το 1949, ο σάλος που προκλήθηκε, έκανε καιρό να καταλαγιάσει. Εντυπωσίασε για την προκλητικότητα των ιδεών του, την αμεσότητα της γραφής του και τη βαθιά συγκίνηση των συναισθημάτων του. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο, ο κεντρικός πυρήνας του οποίου συστρέφεται γύρω από ένα ηθικό δοκίμιο περί της νίκης και της ήττας.

«…πριν την απελευθέρωση, είχαμε αγωνιστεί και υποφέρει για να μην πεθάνουμε. Τώρα αγωνιζόμαστε και υποφέρουμε για να ζήσουμε… οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να μην πεθάνουν διατηρούν την αξιοπρέπεια τους… Το να παλεύεις για να ζήσεις είναι ένα φρικτό, ταπεινωτικό πράγμα, μια επαίσχυντη ανάγκη. Μονάχα για να ζήσεις… Οι άνθρωποι είναι ικανοί για οποιαδήποτε ατιμία, προκειμένου να ζήσουν… για οποιοδήποτε έγκλημα, αρκεί να ζήσουν.»

Η είσοδος για το κοινό είναι 20 ?.