
Έναν πραγματικά ευφάνταστο τρόπο βρήκαν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λασιθίου και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος «το Λιμνάκαρο» να περιορίσουν τη λαθροθηρία στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Με δύο λαγούς σε … άσεμνες στάσεις, σε μια ιδέα στην οποία μέρος της έμπνευσης είχε και ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, οι δύο σύλλογοι επιχειρούν ν’ αναδείξουν τη σπουδαιότητα προστασίας της πανίδας σε μια απαράμιλλου κάλους περιοχή.
Αφορμή για την έκδοση της αφίσας, αποτελεί το πανηγύρι την ερχόμενη Δευτέρα στη μοναδική Βυζαντινή εκκλησία του δήμου που βρίσκεται στη Λιμνάκαρο.
Οι δύο σύλλογοι μετά τη θεία λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεκτάριου θα προσφέρουν ένα μικρό κέρασμα κατά τη διάρκεια του πανηγυριού.
«Χαιρετίζουμε την ιδέα των δύο συλλόγων, αλλά και τασσόμαστε υπέρ της έμπνευσης που υπήρξε» αναφέρει ο δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς και προσθέτει:
«Θεωρούμε μια μοναδική ευκαιρία μέσα από τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος να αναδείξουμε και την ευαισθησία μας απέναντι σε όλες τις ομορφιές του τόπου. Αυτές περιλαμβάνουν, εκτός από τη Βυζαντινή εκκλησία και το περιβάλλον, τη χλωρίδα του τόπου μας και την πανίδα. Πιστεύουμε πως η ιδέα της αφίσας είναι πολύ καλή και περνά μ’ ένα δικό της τρόπο ουσιαστικά μηνύματα».

