Ένα ακόμα βήμα για την δικαίωση του θέλει να κάνει ο ΟΦΗ σήμερα(12μ) μέσω του Εφετείου Αθηνών. Η κρητική ομάδα παίζει τα...ρέστα της στην μάχη με την ΕΠΟ με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της Ομοσπονδίας για κακή σύνθεση της Δευτεροβάθμιας επιτροπής.

Το Δικαστήριο θα συζητήσει τα ασφαλιστικά μέτρα στις 7 Ιουλίου και αυτό που θέλει ο ΟΦΗ είναι η έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία για το «πάγωμα» κάθε δραστηριότητας της Ομοσπονδίας και κατ` επέκταση την αναβολή της επικύρωσης της βαθμολογίας και της κλήρωσης των πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ προσέφυγε στο Εφετείο παρά τις απειλές της ΕΠΟ για την αποβολή του από το πρωτάθλημα και στηρίζεται στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τα Τρίκαλα που ορίζει αρμόδιο για να δώσει λύση το εφετείο. Σε πρώτη φάση μάλιστα η ομάδα του Ηρακλείου πέτυχε προσωρινή διαταγή μέχρι σήμερα για την αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας της ΕΠΟ. Το Εφετείο όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης τη σημερινή λόγω απουσίας των δικηγόρων της Ομοσπονδίας με το δικαιολογητικό ότι ειδοποιήθηκαν καθυστερημένα.

Η κρητική ομάδα θα εκπροσωπηθεί και στην σημερινή διαδικασία από τους προέδρους της ΠΑΕ Νίκο Μαχλά και Ερασιτέχνη Βασίλη Ξημέρη, τον Δήμαρχο και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Κουράκη και τους δικηγόρους της. Σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους της κρητικής ομάδας η απόφαση της προηγούμενης Παρασκευής από τον πρόεδρο του Εφετείου Χαράλαμπο Μαχαίρα αποτελεί πρόκριμα και για την σημερινή ετυμηγορία του Δικαστηρίου. Ο ΟΦΗ θα υποστηρίξει ότι η απόφαση της Δευτεροβάθμιας επιτροπής είναι άκυρη λόγω της παράνομης και παράτυπης σύνθεσης της με την παρουσία του κ. Σμαίλη και θα ζητήσει επανεξέταση του φακέλου του με άλλη σύνθεση της επιτροπής.

Τα μπαράζ

Αν το Εφετείο δικαιώσει τον ΟΦΗ τότε μέχρι τις 7 Ιουλίου παύει κάθε δραστηριότητα και φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν ούτε τα μπαράζ για την Β` και Γ` Εθνική.

Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται ένα θέμα καθώς πολλά συμβόλαια παικτών λήγουν στο τέλος Ιουνίου. Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ λοιπόν βρίσκονται στον αέρα (σε αυτό βεβαίως δεν ευθύνεται ο ΟΦΗ αλλά όσοι οδήγησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή τη κατάσταση) και είναι πολύ πιθανό να μην διεξαχθούν.

Για αυτό θα αποφασίσει η ΕΠΟ η οποία δεν αποκλείεται σύμφωνα με σενάρια που ακούγονται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση στην Σουπερ Λίγκα με την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα 18 ομάδων. Πάντως ο ΟΦΗ όπως γράψαμε και το Σάββατο έχει ζητήσει αν τελικά γίνουν τα μπαράζ να συμμετάσχει και αυτός μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση της αδειοδότησης του. Παράλληλα θα ζητήσει από την πολιτεία να ασκήσει έλεγχο νομιμότητας στην ΕΠΟ.



Σε αναμονή οι παίκτες

Όλη αυτή η ιστορία έχει κοστίσει σε όλους και πολύ περισσότερο στους παίκτες του ΟΦΗ. Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει εδώ και περίπου ένα μήνα και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα γίνουν τα μπαράζ και αν θα βρίσκεται η κρητική ομάδα μέσα σε αυτά. Οι παίκτες συνεχίζουν τις προπονήσεις αλλά είναι φυσιολογικό αυτή η κατάσταση να τους έχει επηρεάσει όπως φυσικά και τους παίκτες των άλλων ομάδων που παίρνουν μέρος στα μπαράζ. Από την διοίκηση αυτό που έχει τονιστεί στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ είναι ότι “συνεχίζουμε μέχρι νεοτέρας”.

Την ίδια ώρα κάποιοι από τους παίκτες της κρητικής ομάδας φέρονται να βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων.

Ο Αγρίτης έχει προτάσεις από Παναιτωλικό και Κέρκυρα και φαίνεται να τις μελετάει, ο Ζορμπάς από την Παναχαική, ο Γεωργίου από την Κύπρο.

Οι παίκτες από την πλευρά τους κάνουν υπομονή περιμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα του ΟΦΗ και όλα θα εξαρτηθούν από το αν η ομάδα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο καταφέρει να κερδίσει την άνοδο της. Αν δεν γίνει αυτό τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την ομάδα αλλά και για τους παίκτες κάποιοι από τους οποίους είναι πιθανό να προσφύγουν σε ένδικα μέσα για να διεκδικήσουν τα χρήματα τους.