Σε αναπροσαρμογή των αρχικών μεταγραφικών του πλάνων προχωρά ο Εργοτέλης μετά τις εξελίξεις που επιφύλασσε το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι «Kιτρινόμαυροι» θέτουν σε εφαρμογή το δεύτερο μεταγραφικό πλάνο καθώς μετά το «όχι» του Φορνέτσι, δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε η περίπτωση του Ορέστες αφού ο ποδοσφαιριστής έχει ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου με την ομάδα της Ναβάλ.

Στον Εργοτέλη δεν πρόκειται να δώσουν συνέχεια στο θέμα με τον 30χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, καθώς όπως ξεκαθαρίζεται από τους «Kιτρινόμαυρους» δεν πρόκειται να ασχοληθούν με περιπτώσεις παικτών που δεν είναι ελεύθεροι, εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών δεδομένων.

Ουσιαστικά ο Ορέστες έγινε παρελθόν πριν καν γίνει ...παρόν και στην Κρητική ΠΑΕ στρέφονται αναγκαστικά σε άλλες λύσεις.

Στον Εργοτέλη δεν πιάστηκαν βέβαια εξ’ απήνης, καθώς το σχέδιο απόκτησης παικτών που υπάρχει είναι ευέλικτο, παρουσιάζοντας εναλλακτικές λύσεις στο χώρο της άμυνας με τον οποίο ξεκίνησε ο σχεδιασμός.

Για τη θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εργοτέλης συνεχίζει το ψάξιμο στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι έχουν προταθεί τα ονόματα των Ράντμαν, Φερνάντες και Γκσπούρνινγκ. Τα κασέ των δυο τελευταίων είναι απαγορευτικά για να κατηφορίσουν στην Κρήτη, ενώ μοναδική περίπτωση για να προχωρήσει του Φερνάντες είναι να καλυφθεί το μισό του συμβολαίου του από τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη πλευρά για το θέμα του κεντρικού αμυντικού στον Εργοτέλη εξετάζουν την περίπτωση του 25χρονου Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς της Ίντιγια.

Ο Σέρβος στόπερ που μπορεί να αγωνιστεί και στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έχει προταθεί στην Κρητική ΠΑΕ με τον Καραγεωργίου να εξετάζει ωστόσο κι άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Καβαλιώτης τεχνικός έχει στρέψει το βλέμμα του και πιο ...βόρεια και συγκεκριμένα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην άμυνα, ενώ στην kρητική ομάδα πιστεύουν ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει η μια τουλάχιστον από τις δυο περιπτώσεις στο χώρο της αμυντικής ενίσχυσης.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και η τελική απάντηση του Μάρις Βερπακόφσκις στην πρόταση που του έχει κατατεθεί, ενώ περισσότερη αναμονή θα υπάρξει για τον Λεάλ.Φιλικά που... «καίνε»

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσουν τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει το φετινό καλοκαίρι ο Εργοτέλης στο Γκάρντερεν της Ολλανδίας. Εκτός από τον αγώνα με την Ουτρέχτη που έχει ήδη καθοριστεί στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο πλευρών η κρητική ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να «κλείσει» αγώνες με πολύ ισχυρούς αντιπάλους.

Στον Εργοτέλη περιμένουν απλώς το o.k. για να ολοκληρώσουν το θέμα, κάτι που ίσως γίνει και σήμερα. Στο διάστημα της παραμονής τους στην Ολλανδία οι «Κιτρινόμαυροι» θα δώσουν συνολικά 5 φιλικά παιχνίδια.